1 Yaş PastasıBir yaş pastası, günümüz genç anneleri için büyük bir önem taşımaktadır. Hayatta bir kişinin yaşayabileceği en anlamlı anlardan biri olan bir çocuğun 0-1 yaş arasında kutlanan ilk doğum günü, manevi olarak oldukça önemlidir. Büyüdüklerinde, o günü nasıl yaşadıklarına dair çekilen fotoğraf ve videolar sayesinde yeniden o güzel güne tanık olurlar. Genç anneler, annelik duygusunun büyüsüyle evlatları için her şeyin en güzelini istemektedir. Bu isteklerden biri de bir yaş pastasıdır ve pastanın hem görünümü hem de lezzeti en ön planda olmalıdır. Bunun için pastane ürünlerinden en güzelini seçmeye çalışırlar ve pastaneler artık internet üzerinden bile sipariş alarak satış yapmaktadır. Çeşitli ve güzel pasta seçenekleri arasında seçim yapmakta zorlanan anneler, bazen kendi kafalarındaki pastayı yaptırmayı tercih ederler. Bazı hamarat anneler ise bu özel günü daha anlamlı kılmak için evde kendi malzemeleriyle pasta yaparlar. Bu özel hazırlıkların sonunda o gün geldiğinde, sevdikleriyle birlikte güzel bir gün geçirirler. Her annenin tattığı o güzel duygu bir kez daha canlanmış olur. 1 Yaş Pastası Malzemeleri
Keki İçin
Kreması İçin
Üzeri İçin
1 Yaş Pastası Nasıl Yapılır?Yumurta aklarını cam kâsede mikserle iyice çırpın. Ayrı bir kâsede yumurta sarılarını çırpın. Yumurta sarılarına şekeri, sıvı yağı ve kaynar suyu ekleyip iyice çırpın. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve nişastayı eleyip karışıma ekleyin ve çırpın. Yumurta aklarını da ekleyip yavaşça karıştırın. Yağlanmış kalıba dökerek, 180 derecelik fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Yukarıdaki tarifi ikiye bölerek pişirin ve iki pandispanya keki yapın. İkisini de dikdörtgen borcamda pişirin. Alt kısmına bütün dikdörtgeni kullanın, üst kısma ise ikinci keki 1 şeklinde kesin. Krema için; nişasta, şeker, 1 yumurta sarısı, süt, un ve vanilyayı çırparak pişirin. Ilıyınca margarini ekleyip mikserle çırpın. Alttaki pandispanyayı dikdörtgen olarak ikiye bölüp arasına krema sürün. Muz ve çikolata damlaları koyup diğer katı üzerine yerleştirin. Kırmızı şeker hamuru ile kaplayın. İkinci pandispanyayı soğuyunca 1 şeklinde kesin. Onu da ikiye bölüp arasına krema sürün. Muz ve çikolata damlaları koyup yine ikinci parçasını üstüne kapatın. Mavi şeker hamuru ile kaplayın. Şeker hamurunu fazla ince olmadan merdane ile pastayı kaplayacak şekilde açın. Şeker hamurunun üzerine süslemeleri ince fırça ve su ile ıslatarak yapıştırın. Şeker hamurundan küçük balonlar yapıp kürdana takın ve pastanın uç kısmına yerleştirin. Hazır kalpli çikolatalarla ve çikolatalı harflerle süsleyin. Şeker hamurundan arabalar ve biberon yapıp süsleyin. Pastayı arzunuza göre süsleyebilirsiniz. Süsleme kısmı tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmıştır. Afiyet olsun. |
Ben de yakında bebeğimin ilk doğum gününü kutlayacağım ve bu tarifi denemek istiyorum. Şeker hamurunu kullanmak zor mu, yoksa denemeye değer mi? Araya muz ve çikolata damlaları koymak pastayı daha lezzetli yapar mı sizce?
Cevap yazMerhaba İlkim,
ŞÂeker hamurunu kullanmak başlangıçta biraz zor gibi görünse de, aslında biraz pratikle çok güzel sonuçlar elde edebilirsiniz. Denemeye kesinlikle değer. Ayrıca, araya muz ve çikolata damlaları eklemek harika bir fikir! Bu, pastanızı daha lezzetli ve çocuklar için daha cazip hale getirecektir. Şimdiden iyi eğlenceler ve bebeğinizin doğum günü kutlu olsun!
Sevgiler,