Protein, insan vücudu için hayati öneme sahiptir. Vücutta en çok bulunan minerallerden biri olan protein, özellikle dişler ve kemiklerde yoğun olarak bulunur. İnsan sağlığı ve özellikle çocukların gelişimi için kritik bir öneme sahip olan bu mineral, süt, yumurta ve et ürünlerinde bol miktarda bulunur. Süt ürünleri arasında, lor peyniri en yüksek protein miktarına sahip olan peynir türüdür. Yapılan araştırmalara göre, peynir altı suyundan üretilen lor peynirinin biyolojik değeri 126 olarak tespit edilmiştir. Bu değer, bir tane yumurtanın biyolojik değeri olan 100'den oldukça yüksektir. Özellikle yumurtaya karşı alerjisi olan bireyler, lor peyniri tüketerek günlük protein ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilirler. Malzemeler Lorlu piramit pasta yapımı için gerekli malzemeler aşağıda sıralanmıştır:
Bisküvileri Islatmak İçin
Yapılışı Enfes lorlu piramit pasta yapımına başlamadan önce, derin bir kap içerisinde süt, lor peyniri ve pudra şekerini mikser kullanarak iyice çırpın. Krema kıvamı alana kadar azar azar süt ilave ederek çırpmaya devam edin. Karışım krema kıvamına geldikten sonra içine vanilyayı ilave ederek iyice karıştırın. Bisküvileri ıslatmak için bir çorba kasesine süt koyun. Mutfak tezgahının üzerine streç film serin ve bisküvileri süte batırarak ıslatın. Islatılmış bisküvileri streç filmin üzerine üçerli veya dörderli sıralar halinde dizin. Daha sonra bisküvilerin üzerine lor peynirli karışımdan biraz koyun ve spatula kullanarak her tarafına yayın. Üzerine yeniden süte batırılarak ıslatılmış bisküvilerden dizin. Bu işlemi üç kat olacak şekilde tekrarlayın. En sonunda, yanlarda bulunan streç filmden tutarak bisküvileri ortada piramit şeklinde birleştirin. Daha sonra bisküvilerin üstünü elinizle çok fazla bastırmadan düzeltin. Mutfak tezgahının üzerine alüminyum folyo serin ve lorlu piramit pastayı dikkatlice alüminyum folyonun üzerine koyun. Bisküvilerin üzerindeki streç folyoyu açın ve kalan lor peynirli karışımla kaplayarak yeniden streç film ile iyice sarın. Sonrasında streç filmin üzerine alüminyum folyo ile kaplayın. Hazırladığınız lorlu piramit pastayı buzdolabına kaldırın ve bir gece boyunca bekletin. Ertesi sabah buzdolabından çıkarın ve üzerindeki folyoyu dikkatlice açarak lorlu piramit pastayı dilimleyerek servis edin. Not: Pastanın biraz daha sert kıvamda olmasını isterseniz, servis yapmadan önce 1-2 saat kadar dondurucuya koyabilirsiniz. Bu sayede çok daha sert bir kıvam elde edebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Adile
26 Temmuz 2024 CumaProtein gerçekten kemiklerde ve dişlerde mi yoğun olarak bulunur? Lor peyniri yumurtaya karşı alerjisi olanlar için gerçekten iyi bir alternatif mi? Bu tarifte kullanılan lor peynirinin biyolojik değeri hakkında daha fazla bilgi alabilir miyim?
Cevap yazAdmin
26 Temmuz 2024 CumaAdile,
Proteinlerin kemiklerde ve dişlerde yoğun olarak bulunduğunu söylemek tam olarak doğru değildir. Kemiklerde ve dişlerde yoğun olarak bulunan ana bileşenler kalsiyum ve fosfattır. Ancak, kolajen gibi proteinler de kemik yapısında destekleyici bir rol oynar.
Yumurta alerjisi olanlar için lor peyniri kesinlikle iyi bir alternatif olabilir. Lor peyniri iyi bir protein kaynağıdır ve biyolojik değeri yüksektir. Biyolojik değer, bir proteinin vücut tarafından ne kadar etkili kullanılabileceğini gösteren bir ölçümdür ve lor peynirinin biyolojik değeri oldukça yüksektir, çünkü temel amino asitleri dengeli bir şekilde içerir.
Umarım bu bilgiler yardımcı olur!