Rulo Yaş Pasta Rulo yaş pasta, hem kolay yapımı hem de lezzetiyle beş çaylarının vazgeçilmezi olmaya aday bir tariftir. Her yaş pasta tarifinde olduğu gibi, bu pastada da en önemli unsur iyi bir pandispanya hazırlamaktır. Pandispanyanın güzel, lezzetli ve puf puf olması, pastanın geri kalanını kolayca halletmenizi sağlar. İyi bir pandispanya yapmanın sırrı ise yumurta ile şekeri çok iyi çırpmaktan geçer. Eğer profesyonel bir çırpıcı yoksa, yapmanız gereken çok basit bir yöntem vardır: Yumurta ve şekeri çırpmak için kullanacağınız kabın altına sıcak su dolu başka bir kap koymak. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta, yumurta ve şekeri doğrudan sıcak su dolu kaba oturtmamak, sadece buharından ve sıcaklığından faydalanmaktır. Bu yöntem, şekerin daha kolay eriyerek yumurtayla bütünleşmesini sağlar ve çırpma süresini azaltarak daha kolay sonuç elde etmenizi sağlar. Pandispanya İçin Malzemeler
Ara Kreması İçin Malzemeler
Kremalı Rulo Pasta Nasıl Yapılır? Yumurta ve toz şeker, boza kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Unumuzu mutlaka süzgeçten eleyerek eklemeliyiz, vanilyayı da aynı şekilde ekleyip yumurtamızı söndürmeden alttan üste doğru tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Pandispanya hamurumuz hazır. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serilir ve üzerine pandispanya hamuru dökülüp 180 derece önceden ısıtılmış fırına atılır. Fırının kapağını kesinlikle açmadan 10 dakika sonra kürdan batırarak kontrol edebiliriz. Pişmişse kürdana bulaşmaz. Fırından çıkan pandispanyayı hemen altındaki kâğıdıyla rulo yapıyoruz ve üzerine nemli bir bez kapatıyoruz. 5 dakika sonra rulomuzu açabiliriz. Kremanının yapılışına gelince, tereyağı, toz şanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri karıştıra karıştıra muhallebi kıvamında pişiriyoruz. Krema ılıyınca içine tereyağı, toz şanti ve vanilyayı ekleyip güzelce yediriyoruz ve soğutuyoruz. Pandispanyamızın içine kremayı tamamen boşluk kalmadan sürüyoruz; istersek içine muz koyabiliriz ve tekrar rulo biçiminde sarıyoruz. Dilersek kalan kremayı pastanın üzerine sürebiliriz. Üzeri istenilen şekilde süslenip servis yapılır. Afiyet olsun. |
Efrug
25 Temmuz 2024 PerşembePandispanya yaparken yumurta ile şekeri çırpma işlemi sırasında kabın altına sıcak su dolu bir kap koymak gerçekten şekerin daha kolay erimesini ve çırpma süresinin kısalmasını sağlar mı? Bu yöntemi deneyen var mı?
Cevap yazAdmin
25 Temmuz 2024 PerşembeEfrug, merhaba. Evet, yumurta ve şekeri çırpma işlemi sırasında kabın altına sıcak su dolu bir kap koymak, şekerin daha kolay erimesine ve çırpma süresinin kısalmasına yardımcı olabilir. Bu yöntem, bain-marie (benmari) tekniği olarak bilinir ve şekerin yumurtalarla daha hızlı ve homojen bir şekilde karışmasına katkı sağlar. Deneyen pek çok kişi bu yöntemin işe yaradığını söylüyor, bu nedenle senin de denemeni öneririm. Kolay gelsin!