Orman Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Orman Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Orman meyveli pasta, özellikle meyve severler için vazgeçilmez bir lezzettir. Hem renkli görüntüsü hem de tatıyla ünlü olan bu pasta, her zaman yapabileceğiniz ve her türlü özel gün için mükemmel bir seçenektir. Çocuklarınızın doğum günlerinde, okulda yerli malı haftasında veya özel davetlerinizde, orman meyveli pasta şık ve lezzetli bir seçenek olacaktır. Herkesin severek yiyebileceği bu lezzetli pasta, ikinci dilimi bile isteyebilecek kadar etkileyicidir.

Orman Meyveli Pasta İçin Gereken Malzemeler

Kreması İçin
  • 500 ml süt,
  • 80 gram toz şeker (1 Türk kahve fincanı dolusu),
  • 60 gram nişasta (Yarım su bardağından bir tık fazla),
  • 70 gram tereyağı veya margarin (3 yemek kaşığı kadar),
  • 1 çay bardağı dondurulmuş karışık meyveler (Çırpıcıda püre haline getirilmiş),
  • 1 yemek kaşığı toz şeker (Bu püre haline getirilen orman meyvelerine eklemek için),
  • 1 paket toz krem şanti.

Pasta Keki İçin Pandispanya Gereken Malzemeler
  • 2 adet yumurta (Sarısı ve akı ayrılacak),
  • 2 yemek kaşığı soğuk su,
  • Yarım su bardağı toz şeker,
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla un,
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu.

Pandispanya Kekinin Arası İçin
  • 3-4 yemek kaşığı kırmızı meyve reçeli (Tarifte frambuaz kullanılmıştır),
  • 1 avuç orman meyveleri (Dondurulmuş da olabilir).

Pastanın Üzeri İçin
  • 125 gram beyaz çikolata,
  • Yarım su bardağı süt kreması,
  • Badem kırığı.

Orman Meyveli Pasta Nasıl Yapılır?

Kremayı yapmak için tencereye süt, nişasta ve şekeri koyun ve karışım katılaşana kadar pişirin. Pişen kremayı ocaktan alıp içine vanilya ve yağı ekleyin ve güzelce karıştırın. Ardından püre haline getirilmiş orman meyvelerini ekleyin ve tekrar çırpın. En sonunda toz krem şantiyi ekleyin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız kremayı bir kenara bırakın.

Pandispanya keki için yumurta aklarına su ekleyin ve katılaşana kadar karıştırın. Başka bir kapta yumurta sarılarını şekerle beraber yaklaşık 6-7 dakika beyaz krema halini alana kadar çırpın. Üzerine çırptığınız yumurta aklarını ekleyin ve bir spatula ile aklar sönmeden aşağıdan yukarıya doğru karıştırın. En son üzerine kabartma tozu ve unu ekleyin ve spatula ile yavaşça homojen olana kadar karıştırın. Hamuru 18 cm'lik kelepçeli bir kalıba dökün.

Önceden ısıtılmış 175 derece normal veya 150 derece havalandırmalı fırında yaklaşık 30 dakika civarında kontrol ederek pişirin. (Kürdan yardımı ile kekinizin pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.) Pişen pandispanya kekini kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.

Kremayı, pişen pandispanya kekinin arasına koymadan önce tekrar çırpıcı ile karıştırın. Sonra pandispanyayı ikiye bölüp ilk katına 3-4 kaşık reçel sürün. Üzerine hazırladığınız kremanın yarısını yayın ve tekrar üzerine eşit olarak meyveleri serpin. Pandispanya kekinin ikinci katını kapatın ve kalan kremayı pastanın her yerine iyice sürün ve sıvayın. Pastanın her alanına kabuksuz badem kırıkları serpiştirin.

Üzerine de ısıttığınız kremaya beyaz çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Sert bir kıvam alana kadar soğutun. Evinizde sıkma torbası varsa onu, yoksa bir poşeti kullanarak beyaz ganajı koyun ve ucunu kesin. Pastanın üzerine bu ganaj ile süsleme yapın. En son çikolataların üstüne vişneleri yerleştirin ve pastayı bir gece boyunca buzdolabında dinlendirin. Dinlenen orman meyveli pastanız sunuma hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Çeliker

23 Temmuz 2024 Salı

Bu tarifi denemek istiyorum ama kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan testini nasıl yapabilirim? Ayrıca, dondurulmuş meyveleri kullanırsam tat farkı olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Çeliker,

Kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan testini şu şekilde yapabilirsin: Kürdanı kekin ortasına batır ve çıkar. Eğer kürdan temiz çıkarsa kekin pişmiş demektir. Ancak kürdan ıslak ve yapışkan hamurla çıkarsa, kekin biraz daha pişmesi gerekiyor.

Dondurulmuş meyveler kullanmak tat açısından biraz fark yaratabilir. Dondurulmuş meyveler genellikle tazeliğini korur, ancak çözüldüklerinde biraz sulu olabilirler. Bu yüzden dondurulmuş meyveleri kullanmadan önce iyice süzmen ve fazla suyunu alman faydalı olur. Böylece kekin kıvamı bozulmaz ve tat açısından da daha iyi sonuç alırsın.

Şimdiden afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yanardağ Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Yanardağ Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Havuçlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çilekli Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Kız Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Kız Pasta Tarifi ve Malzemeleri

1 Yaş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

1 Yaş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Pastalar Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Pastalar Tarifi ve Malzemeleri