Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Piramit Pasta

Pastalar, günlük hayatımızın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer almaktadır. Özellikle çikolatalı ve meyveli pastalar, hemen herkesin beğenisini kazanır. Akşam beş çayının yanında ya da öğle saatlerinde misafir ağırlarken sıklıkla tercih edilirler. Aniden gelen misafirler için hızlı ve kolay bir çözüm olan piramit pastanın yapımını sizlerle paylaşacağım.

Piramit Pasta İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 paket pötibör bisküvi
  • 2 adet muz

Kreması İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 2 su bardağı şeker (Şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

Üzeri İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kakao

Piramit Pastanın Yapılışı

Öncelikle kremayı hazırlamakla başlayalım. Kreması için gerekli olan malzemeleri tereyağı hariç bir sos tenceresine koyun. Ocağın altını açmadan önce malzemeleri iyice çırpın. Bu aşamada iyice çırpılması önemlidir, aksi takdirde pişirme sırasında un topaklanabilir ve bu durum kremanın pürüzsüz olmasını engeller. Malzemeler iyice karıştıktan sonra ocağın altını açın ve karışımı kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağın altını kısın ve 3-4 dakika daha kaynatın. Krema biraz ılıdıktan sonra tereyağını ekleyin ve tereyağı tamamen eriyene kadar karıştırın.

Pötibör bisküvileri enine 3 adet, boyuna ise 6 adet olacak şekilde bir tepsiye yerleştirin. Dizilen bisküvilerin üzerine hazırladığınız kremadan bir miktar dökün ve üzerine bir kat daha bisküvi dizin. Bu işlemi iki kat olacak şekilde tekrarlayın. Ardından boyuna dizdiğiniz bisküvilerin ortasına iki adet muzu yerleştirin. Muzun yanındaki bisküvilerin üzerine bir kat daha bisküvi dizin ve tekrar krema sürün. Sonra yanlardaki bisküvi katlarını aynı anda ortaya doğru birleştirip piramit şeklini verin. Bu işlemi yapmadan önce tepsinin üzerine, yani bisküvilerin altına streç film serin ki pasta rahatça piramit şeklini alsın.

Üzeri için belirttiğim malzemeleri bir sos tenceresinde pişirin. Tüm malzemeleri tencereye koyun ve ocağa koymadan önce iyice çırpın. Ardından ocağın altını açın ve kaynadıktan sonra 3-4 dakika daha kaynatın. Karışım biraz ılıdıktan sonra bisküvilerin üzerine, pastanın her yerini kaplayacak şekilde dökün. Piramit pastanızı buzdolabında 3-4 saat soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pudingli Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Basit Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Basit Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Alman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Alman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kedi Dili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri