Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik pasta, Son zamanlarda oldukça revaçta olan butik pastacılık artık her kesimden herkesin dikkatini çeken ve hemen hemen herkesin ilgilendiği bir hobi haline gelmeye başlamıştır. Alışılagelmiş pastane kültürünü bir adım hatta birkaç adım daha öteye taşımaktır butik pasta. Fakat göründüğü kadar kolay bir iş olmayıp oldukça profesyonel bir eğitim almayı gerektirir. Tabi ki evde eşe dosta çocuklara hobi olarak yapacaksanız o zaman iş değişir. Bu durumda basit bir pandispanya tarifi ile içinin kremasını da dilediğiniz şekilde hazırlayarak etrafınızdakilere ve çocuklarınıza kendi el emeğinizi sergilemiş olursunuz.

Butik pastanın en önemli özelliği özelliği, pastanın dış çevresinde kullanılan şeker hamurudur. Şeker hamuru hem lezzetiyle hem de pastaya verdiği görsellik itibari ile butik pastanın vazgeçilmezidir. Şeker hamurlarını evde kendimiz yapabileceğimiz gibi bilindik markaların hazır halde satılan hamurlarıyla da yapabiliriz pastamızı. Pandispanyayı ve şeker hamuru kaplama işlemini yaptıktan sonra pastayı süslemek tamamen hayal gücünüze kalmış demektir. Şimdi kolay bir butik pasta için tarifimize geçelim. Kırmızı kalp şeklinde bir butik pasta yapalım.

Kalpli Butik Pasta İçin Pandispanya Malzemeleri
  • 6 adet oda sıcaklığına gelmiş yumurta
  • 150 gram un
  • 120 gram toz şeker
  • 30 gram kakao
  • Kalp şeklinde bir kalıp
İç Kreması için
  • 350 gram bitter çikolata
  • 350 gram krema
  • 100 gram krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
İçi için
  • 200 gram frambuaz, böğürtlen ya da muz tercih tamamen sizin damak tadınıza bağlı.
  • 150 gram mat fıstık
Dışı için
  • Kırmızı renkli şeker hamuru
Butik Pasta Nasıl Yapılır?

Pandispanya için, yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Şekerler parmağımızla dokunduğumuzda elimize pütür şeklinde gelmemeli. Kuru malzemeler un kakao elekten geçirilerek yumurta şeker karışımına eklenir. Tahta bir kaşık yardımı ile kabaran yumurtayı söndürmeden alttan üste doğru karıştırılır. Hazırlanan pandispanya altına yağlı kâğıt serilmiş kalp şeklindeki kalıba dökülür. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına atılır. İlk 30 dakika fırının kapağı kesinlikle açılmaz. 30 dakika sonra kürdan kontrolü ile pişip pişmediği kontrol edilir. Pandispanyanın ortasına kürdan batırılınca kürdana bulaşmıyorsa kürdan temiz olarak çıkıyorsa pandispanya hazır demektir. Fırından çıkan pandispanyayı soğuması içi bir kenara alalım.

İç krema için, 350 gram bitter çikolata benmari usulü eritilir. Eriyen çikolataya 350 gram sıvı krema eklenir, pürüzsüz hale gelene kadar karıştılır. Süt ile çırpılan krem şanti çikolatalı karışıma eklenir. İç kremamız da hazır.

Hazırlanan pandispanya bıçak yardımı ile 3 eşit parçaya ayrılır. İlk kat bir miktar süt ile ıslatılır. Hazırlanan kremalı karışımdan boşluk kalmayacak şekilde sürülür, kremanın üzerine seçtiğimiz malzemelerden tercihe göre böğürtlen, muz ya da frambuaz koyulur. Meyvelerin üzerine ya da boşluk kalan yerlere mat fıstık koyulur. Dikkatlice 2. Kat pandispanya yerleştirilir. 2. Kat dada aynı işlemler tekrar edilir. 3. Katta yerleştirilip aynı işlemler tekrar edilir. Kalan krema ile oluşan pastanın dış yüzeyi bir spatula yardımı ile sıvanır. Sıvama işlemi bittikten sonra pasta kırmızı şeker hamuru ile kaplanır. Eğer el yeteneğiniz varsa üzerine şeker hamuru ile süslemeler yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Butik Pasta Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Pasta Üstü Yazıları

Pasta Üstü Yazıları

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Süsleme Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Süsleme Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Pasta Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Çantası Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Çantası Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halleyli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halleyli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karaorman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karaorman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Pratik Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çocuk Pastaları Tarifi ve Malzemeleri

Çocuk Pastaları Tarifi ve Malzemeleri

Orman Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Orman Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Alman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Alman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6