Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta

Son yıllarda popülerliği artan butik pastacılık, artık her kesimden insanın ilgisini çeken ve yaygın olarak hobi haline gelen bir uğraş olmuştur. Geleneksel pastane kültürünü birkaç adım öteye taşıyan butik pasta, göründüğü kadar kolay olmayıp profesyonel eğitim gerektiren bir alandır. Ancak, eğer bu işi sadece evde hobi olarak yapacaksanız, basit bir pandispanya tarifi ve çeşitli krema seçenekleri ile sevdiklerinize kendi el emeğinizi sunabilirsiniz.

Butik Pastanın Özellikleri

Butik pastanın en önemli özelliği, dış yüzeyinde kullanılan şeker hamurudur. Şeker hamuru, hem lezzeti hem de pastaya kattığı görsellik itibariyle butik pastaların vazgeçilmez bir bileşenidir. Şeker hamurunu evde kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi, bilinen markaların hazır olarak sattığı şeker hamurlarını da kullanabilirsiniz. Pandispanyayı ve şeker hamuru kaplama işlemini tamamladıktan sonra, pastayı süslemek tamamen hayal gücünüze kalmıştır.

Kalpli Butik Pasta Tarifi

Pandispanya Malzemeleri

  • 6 adet oda sıcaklığına gelmiş yumurta
  • 150 gram un
  • 120 gram toz şeker
  • 30 gram kakao
  • Kalp şeklinde bir kalıp

İç Kreması İçin Malzemeler

  • 350 gram bitter çikolata
  • 350 gram krema
  • 100 gram krem şanti
  • 1 çay bardağı süt

İçi İçin Malzemeler

  • 200 gram frambuaz, böğürtlen ya da muz (tercihe bağlı)
  • 150 gram antep fıstığı

Dışı İçin Malzemeler

  • Kırmızı renkli şeker hamuru

Butik Pasta Nasıl Yapılır?

Pandispanya Hazırlığı

Yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Şekerler parmağınızla dokunduğunuzda pütür pütür gelmemelidir. Kuru malzemeleri (un ve kakao) elekten geçirerek yumurta-şeker karışımına ekleyin. Tahta bir kaşık yardımıyla kabaran yumurtayı söndürmeden alttan üste doğru karıştırın. Hazırladığınız pandispanyayı yağlı kağıt serilmiş kalp şeklindeki kalıba dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. İlk 30 dakika fırının kapağını açmayın. 30 dakika sonra kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan temiz çıkıyorsa pandispanya hazır demektir. Fırından çıkardığınız pandispanyayı soğuması için bir kenara alın.

İç Kremanın Hazırlığı

350 gram bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Eritilen çikolataya 350 gram sıvı krema ekleyin ve pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Süt ile çırpılmış krem şantiyi çikolatalı karışıma ekleyin. İç kremanız hazır.

Pastanın Birleştirilmesi

Hazırlanan pandispanyayı bıçak yardımıyla üç eşit parçaya ayırın. İlk katı bir miktar süt ile ıslatın. Hazırlanan kremalı karışımdan boşluk kalmayacak şekilde sürün. Kremanın üzerine seçtiğiniz meyvelerden (böğürtlen, muz ya da frambuaz) koyun. Meyvelerin üzerine ya da boşluk kalan yerlere antep fıstığı serpin. Dikkatlice ikinci kat pandispanyayı yerleştirin. İkinci kat için de aynı işlemleri tekrar edin. Üçüncü katta da aynı işlemleri tekrarlayın. Kalan krema ile oluşan pastanın dış yüzeyini bir spatula yardımıyla sıvayın. Sıvama işlemi bittikten sonra pasta kırmızı şeker hamuru ile kaplanır. Eğer el yeteneğiniz varsa şeker hamuru ile süslemeler yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Kız Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Kız Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pasta Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Pasta Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Ağlayan Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ağlayan Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Pratik Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Pasta Tarifi ve Malzemeleri