Butik Pasta Son yıllarda popülerliği artan butik pastacılık, artık her kesimden insanın ilgisini çeken ve yaygın olarak hobi haline gelen bir uğraş olmuştur. Geleneksel pastane kültürünü birkaç adım öteye taşıyan butik pasta, göründüğü kadar kolay olmayıp profesyonel eğitim gerektiren bir alandır. Ancak, eğer bu işi sadece evde hobi olarak yapacaksanız, basit bir pandispanya tarifi ve çeşitli krema seçenekleri ile sevdiklerinize kendi el emeğinizi sunabilirsiniz. Butik Pastanın Özellikleri Butik pastanın en önemli özelliği, dış yüzeyinde kullanılan şeker hamurudur. Şeker hamuru, hem lezzeti hem de pastaya kattığı görsellik itibariyle butik pastaların vazgeçilmez bir bileşenidir. Şeker hamurunu evde kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi, bilinen markaların hazır olarak sattığı şeker hamurlarını da kullanabilirsiniz. Pandispanyayı ve şeker hamuru kaplama işlemini tamamladıktan sonra, pastayı süslemek tamamen hayal gücünüze kalmıştır. Kalpli Butik Pasta Tarifi Pandispanya Malzemeleri
İç Kreması İçin Malzemeler
İçi İçin Malzemeler
Dışı İçin Malzemeler
Butik Pasta Nasıl Yapılır? Pandispanya Hazırlığı Yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Şekerler parmağınızla dokunduğunuzda pütür pütür gelmemelidir. Kuru malzemeleri (un ve kakao) elekten geçirerek yumurta-şeker karışımına ekleyin. Tahta bir kaşık yardımıyla kabaran yumurtayı söndürmeden alttan üste doğru karıştırın. Hazırladığınız pandispanyayı yağlı kağıt serilmiş kalp şeklindeki kalıba dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. İlk 30 dakika fırının kapağını açmayın. 30 dakika sonra kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan temiz çıkıyorsa pandispanya hazır demektir. Fırından çıkardığınız pandispanyayı soğuması için bir kenara alın. İç Kremanın Hazırlığı 350 gram bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Eritilen çikolataya 350 gram sıvı krema ekleyin ve pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Süt ile çırpılmış krem şantiyi çikolatalı karışıma ekleyin. İç kremanız hazır. Pastanın Birleştirilmesi Hazırlanan pandispanyayı bıçak yardımıyla üç eşit parçaya ayırın. İlk katı bir miktar süt ile ıslatın. Hazırlanan kremalı karışımdan boşluk kalmayacak şekilde sürün. Kremanın üzerine seçtiğiniz meyvelerden (böğürtlen, muz ya da frambuaz) koyun. Meyvelerin üzerine ya da boşluk kalan yerlere antep fıstığı serpin. Dikkatlice ikinci kat pandispanyayı yerleştirin. İkinci kat için de aynı işlemleri tekrar edin. Üçüncü katta da aynı işlemleri tekrarlayın. Kalan krema ile oluşan pastanın dış yüzeyini bir spatula yardımıyla sıvayın. Sıvama işlemi bittikten sonra pasta kırmızı şeker hamuru ile kaplanır. Eğer el yeteneğiniz varsa şeker hamuru ile süslemeler yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |