Ağlayan Pasta Ağlayan Pasta, çikolata sevenlerin oldukça beğeneceği, yoğun çikolatalı ve kremalı bir tatlıdır. Üzerindeki çikolata sosunun akışkan görünümü nedeniyle "ağlayan pasta" adı verilmiştir. Şimdi, Ağlayan Pastanın malzemelerini ve yapılışını detaylı bir şekilde inceleyelim. Ağlayan Pasta Malzemeleri
Keki Islatmak İçin
Üzeri İçin
Ağlayan Pasta Nasıl Yapılır? Öncelikle uygun bir karıştırma kabının içerisine yumurtaları ve toz şekeri alın. Mikser yardımıyla karışım beyaz ve köpük köpük olana kadar çırpın. Ardından kakao, süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Bu sefer mikserin düşük ayarında malzemeler homojen bir kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin. Yaklaşık beş dakika kadar çırpma işlemi yeterli olacaktır. Karışımı yağlanmış bir fırın tepsisine dökün ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık otuz dakika pişirin. Keki kürdan yardımıyla kontrol edin; eğer kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Pişen keki fırından çıkarır çıkarmaz üzerine bir bardak soğuk sütü dökün. Kekin yumuşaması ve soğuması için bir kenarda bekletin. Bu sırada çikolata sosunu hazırlayın. Paketin üzerinde belirtilen miktarda süt ile çikolata sosunu pişirin ve soğuması için bir kenara bırakın. Çikolata sosunun tamamen soğuduğundan emin olun. Daha sonra, krem şantiyi hazırlayın. Krem şanti poşetlerini karıştırma kabına boşaltın ve iki su bardağı süt ile mikser yardımıyla çırpın. Krem şanti kıvam aldığında, tamamen soğumuş olan kekin üzerine eşit şekilde sürün. Son olarak, soğumuş çikolata sosunu krem şantinin üzerine dökün ve her tarafa eşit şekilde yayın. İsteğe bağlı olarak, üzerine Hindistan cevizi serpebilirsiniz. Buzdolabında yaklaşık bir saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. |