Pratik Pasta Tarifleri Pasta Yapımının Temel Esasları Pasta kelimesi, kökeni İtalyanca dilinden gelen bir terimdir. Pasta, içine katılmış çeşitli malzemelerle yapılan ve fırında veya başka bir yöntemle pişirilerek hazırlanan bir tür hamur tatlısı anlamına gelir. Pasta yapımında en önemli püf noktalarından biri kullanılan malzemelerin kaliteli olmasıdır. Ayrıca bu malzemeleri verilen ölçülerde kullanmak gerekir. Çünkü hamurun gerektiği gibi olması ölçülere bağlıdır. Pasta hamurunda unu eleyerek kullanmak önemlidir. Kalıbı fırına koyduktan sonra ilk 15 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayınız. Eğer açarsanız kekin sönmesine neden olursunuz. Kek hamuruyla yapılan bir pastayı kalınlığına göre 2'ye veya 3'e kesmek gerekir. Kesilen bu parçaların eni 1 ya da 2 cm olmalıdır. Pastayı keserken kullanılacak olan bıçak uzun ve keskin olmalıdır ve yandan sıkarak döndüre döndüre, testere gibi sürterek kesilmelidir. Kesilen parçalardan en düzgün olanı üst olmak üzere ayrılır. Rahat süsleme yapabilmek için düz kenarsız bir kaba konur. Sonrasında ıslatma suyuyla ıslatılır. Bu işlemi uygularken kenarlar daha kuru olduğu için daha fazla ıslatılır, ortası ise hamur olmaması için daha az ıslatılır. Pastaya sürmek için hazırlanan krema soğuk veya ılık olmalıdır. Ayrıca kremayı kalın bir tabaka olarak sürmemek gerekir. Bunun nedeni, fındık, meyve gibi maddelerin kremanın arasına gömülmemesidir. En üst kata az bir krema sürülür ve sonrasında pastanın çeşidine göre hazırlanan bir pasta cilası dökülür ve donmaya bırakılır. En son olarak pastanın üzeri arzuya göre süslenir. Pratik Gelin Pastası Tarifi Malzemeler
Krema İçin
Üzeri İçin
Yapılışı: Keki yapmak için ilk önce yumurta ve şeker karıştırılır. İyice çırptıktan sonra diğer malzemeler ilave edilerek karıştırılır. Dikdörtgen şeklinde olan bir borcama bütün malzemeler dökülür ve fırına sürülür. Fırından çıkan kek, soğuk süt ile ıslatılır. Krem şanti hariç diğer krema malzemeleri karıştırılır ve sonrasında pişirilir. Soğuduktan sonra krem şantiyi de ilave ederek güzelce çırpılır ve kekin üzerine dökülür. Pastanın üzerine bol miktarda Hindistan cevizi serpilir. Aralara da dilimlenmiş meyve parçacıkları ile süslenir. Pratik Köstebek Pasta Tarifi Malzemeler
Krema İçin
Yapılışı: İlk önce krema hazırlanmalıdır. Tencerenin içerisine süt, şeker, un ve nişasta ekleyerek hızlı bir şekilde karıştırılır. Başka bir kabın içerisine krem şanti paketini boşaltarak sütü ilave ederek güzelce çırpılır. Diğer hazırlanmış olan soğumuş olan kremanın içine dökerek tekrar karıştırılır. Hazırlanan krema buzdolabında soğumaya bırakılır. Keki hazırlamak için, şeker ve yumurtalar çırpılır. Üzerine süt ve yağ ilave edilir ve hafifçe karıştırılır. Son olarak un, kabartma tozu ve kakaoyu ekledikten sonra karıştırılır. Hazırlanan hamuru kalıba dökerek 180 derecelik fırında pişirilir. Kek piştikten sonra soğumaya bırakılır. Soğumuş olan kekin kenar kısımlarından 2 cm pay bırakarak orta kısmı kaşıkla oyulur. Oyulan bu kısma biraz krema konur ve muzlar dizilir. Geri kalan kremayı bombe olacak şekilde üst tarafa yayın. Kekin ortasından oyulan parçaları ezdikten sonra üzerini kaplayın. Sonuç Pratik pasta tarifleri, pasta yapımının temel esaslarını ve birkaç lezzetli tarif örneğini içermektedir. Kaliteli malzemeler kullanarak ve doğru teknikleri uygulayarak, evde kolayca pasta yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |