Basit Pasta Tarifleri ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Basit Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Basit Pasta Tarifleri

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz birçok basit pasta tarifi bulunmaktadır. Özellikle yeni tarifler arayan kişiler için basit pasta tarifleri ile hazırlanan muhteşem lezzetteki pastaları deneyebilirsiniz. Ayrıca bu tarifler, büyüklerin, küçüklerin ve özellikle tatlı krizine giren hanımların en çok tükettikleri lezzetlerden biridir. Basit pasta tarifleri, çoğunlukla haber vermeden gelen konuklara çok kısa sürede hazırlanarak çayın yanında sunulacak en güzel ikramlık tatlardan bir tanesidir. Dışarıdan hazır olarak aldığınız kekler ile bu basit pasta tariflerini kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Basit Köstebek Pasta Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 3 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kabartma tozu

Kreması İçin

  • 3 su bardağı soğuk süt
  • 7 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket hazır toz krem şanti
  • 5 adet muz

Basit Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle kremayı hazırlamak için tencerenin içerisine sütü, toz şekeri, unu ve nişastayı ilave edip ocağın üzerine alın ve orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Krema piştikten sonra soğuması için kenara alın. Bu arada soğuk süt ile toz krem şantiyi derin bir kâsenin içinde koyulaşıncaya kadar çırpın ve soğuyan kremanın içine katarak karıştırın. Daha sonra kremayı dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.

Köstebek pastanın kekini hazırlamak için derin bir kabın içinde yumurta ile toz şekeri beyazlaşıp krema halini alana kadar mikser ile çırpın. Ardından sıvı yağı, sütü ekleyip hafif ayarda çırpmaya devam edin. En son unu, kabartma tozunu ve kakaoyu ilave edip karıştırın. Fırını 180 dereceye ayarlayarak ısınması için bırakın. Kek kalıbının içerisine hamuru döküp ısınan fırında kapağını hiç açmadan pişirin. Kek pişip soğuduktan sonra kenarlarından 2 cm'lik kısım bırakıp içini kaşık ile oyalayın. Çıkan kek parçalarını tabağa alın. Daha sonra muzları kekin oyulan kısmına yerleştirip üzerine kremayı tepecik şeklinde yapın. Kalan kekleri tepeciğin üzerini kaplayın ve dilimleyerek servis tabağına alın.

Afiyet olsun.

Basit Kozalak Pasta Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 3 adet kakaolu baton kek
  • 200 ml sıvı krema
  • 1 paket kakaolu yaprak mısır gevreği
  • 1 adet bitter çikolata

Basit Kozalak Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle sıvı kremayı küçük bir tencerenin içerisine ilave ederek ısıtın ve daha sonra içine bitter çikolatayı kırarak ekleyin. Kremanın içinde çikolatalar eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra hazır olarak aldığınız kakaolu kekleri kabın içine ufalayın. Krema ılıyınca ufalanan kekleri ekleyin ve ardından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tabağa dizin. Daha sonra bu topları buzdolabında yaklaşık yarım saat kadar dinlendirin. Dolapta dinlenen parçaları mısır gevreğine batırarak kozalak şeklini verin. İşlem bitince servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Oktay Usta Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Kedi Dili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Çantası Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Çantası Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri