Muzlu rulo pasta yapmak, sanıldığı kadar zor değildir. Misafirlerinize bu tarifi hazırlayarak memnun edici yorumlar alabileceğinizi söyleyebilirim. Şimdi sıra muzlu rulo pastanın malzemelerini ve nasıl yapıldığını tarif etmeye geldi. Muzlu Rulo Pastanın Malzemeleri
Kreması İçin
Üzeri İçin
Muzlu Rulo Pasta Nasıl Yapılır? İlk olarak pandispanya hamurunu hazırlamak ile işe başlayın. Bunun için uygun bir karıştırma kabının içerisine yumurta ve toz şeker alınır ve mikser yardımı ile yumurta ve toz şeker beyazlaşana kadar iyice çırpılır. Daha sonra vanilya, un ve kabartma tozu ilave edilerek tekrar çarpılır. Hazırlanan pandispanya hamuru yağlı kâğıt serili olan fırın tepsisine dökülür ve tepsinin her tarafına iyice yayılır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Yaklaşık olarak on dakika pişirilir. Kek pişince biraz soğuduktan sonra yağlı kâğıt ile rulo yapın ve böyle bekletin, şeklinin almasını sağlayın. Bu arada pastanın kremasını hazırlayın. Kreması için uygun bir tencere içerisine süt, un, nişasta ve toz şeker ilave edilerek çırpılır ve ocağın üstüne alınarak sürekli karıştırarak pişirilir. Krema koyulaşana kadar pişirin. Krema kıvamını alınca en son olarak vanilya ve tereyağı eklenir ve karıştırılarak ocaktan alınır. Kremanın soğuması sağlanır. Daha sonra rulo şeklinde soğutulan kek açılır ve pişirilen kremanın tamamı kekin üzerine dökülüp eşit miktarda yayılır. Kekin ortasına muzları yerleştirin. Yağlı kâğıttan çıkarılıp rulo şeklinde sarıp iyice soğuması için buzdolabına kaldırın. Bir su bardağı süt ile bir paket krem şantiyi mikser yardımı ile koyulaşana kadar iyice çırpın. Buzdolabında iyice soğuyan rulo pasta çıkarılır ve hazırlanan krem şanti ile düzgün bir şekilde kaplanır. Üzeri isteğinize göre süsleyebilirsiniz. Vişne reçelinin taneleriyle süslediğimde görüntüsü gayet iyi oldu. Ekstra Bilgiler Muzlu rulo pasta, hem lezzeti hem de görselliği ile dikkat çeker. Pastanın daha da lezzetli olması için taze ve olgun muzlar tercih edilmelidir. Ayrıca, pandispanya hamurunu hazırlarken yumurtaların oda sıcaklığında olması, hamurun daha iyi kabarmasını sağlar. Krema hazırlarken ise sürekli karıştırmak, topaklanmayı önler ve pürüzsüz bir kıvam elde edilmesini sağlar. |