Çikolatalı Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı meyveli pasta, lezzeti ve göz alıcılığıyla özel günlerin vazgeçilmezi. Bu tarif sayesinde evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu nefis pasta, misafirlerinizi etkilemek için harika bir seçenek. Malzemeleri ve adımları takip ederek, tatlı bir şölen yaratabilirsiniz.
Çikolatalı Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
31 Ağustos 2024

Çikolatalı Meyveli Pasta


Herkesin severek tükettiği çikolatalı meyveli pastalar, sanıldığı kadar zor yapılmaz. Birkaç denemeden sonra harika çikolatalı meyveli pastalar hazırlayabilirsiniz. Şimdi, çikolatalı meyveli pastanın tarifine geçelim.

Pasta Keki İçin Gerekli Malzemeler


  • Bir su bardağı toz şeker
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı süt
  • İki adet yumurta
  • Alabildiği kadar un
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya

Pasta Kreması İçin Gerekli Malzemeler


  • Beş çorba kaşığı un
  • Beş çorba kaşığı toz şeker
  • İki çorba kaşığı nişasta
  • Üç su bardağı süt
  • Bir su bardağı su
  • Bir paket vanilya

Süslemeler İçin Gerekli Malzemeler

  • Çeşitli meyveler (örneğin çilek, muz, kivi)
  • Damla çikolata
  • Tart jölesi

Çikolatalı Meyveli Pasta Nasıl Yapılır?

Kekin hazırlanması için, derin bir kap alın. Kabın içerisine iki adet yumurtayı kırdıktan sonra varsa çırpıcı ile yoksa da çatal yardımı ile iyice çırpın. (Fakat pasta yapabilmek için mikser ya da çırpıcının olması gereklidir.) Sonra içerisine bir su bardağı toz şekeri ekleyerek, şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin. Şeker eridikten sonra bir su bardağı sütü ve bir su bardağı sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edilmelidir. Kabartma tozunu ve vanilyayı ekledikten sonra unu ekleyin. Hamur, kulak memesinden daha yumuşak hale geldiğinde çırpmayı tamamlayın. Kek kalıbını sıvı yağ ile biraz yağlayıp hazırladığımız karışımı kek kalıbına döküp önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında hamur kabarıp çok az kızarana kadar pişirin.

Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra fırından alıp soğuması için bir kenara bırakın. Pasta kremasını hazırlamak için, derin bir tencere alarak içerisine un, şeker, su, süt ve nişastayı katın ve tüm karışımı mikserle çok iyi çırpın. Sonra tencereyi ocağın üzerine koyup kısık ateşte kaynayıncaya kadar çatal yardımı ile karıştırın. Kaynadıktan sonra içerisine bir paket vanilya ilave ederek bir miktar daha karıştırıp ocaktan alın. Tart jölesini hazırlamaya gelince, jölenin nasıl hazırlanacağı zaten paketin üzerinde tarif edilmektedir. Paket üzerindeki tarife göre jöleyi hazırlayıp bir kenara bırakın.

Soğumuş olan kekinizi alın ve ikiye bölün. Bir kabın üzerine yarısını koyarak keki süt ile ıslatın, ardından bir parmak kadar krema sürün. Çilek ya da muz gibi meyveleri dilimleyerek kremanın üzerine dizin ve çikolatasını serpiştirin. Daha sonra diğer yarım keki alıp bunların üzerine kapatın, tekrar süt ile ıslattıktan sonra kalan kremanın hepsini pastanın her tarafına sürün. Sonra da tart jölesini alıp kremanın üzerine sürün. Meyveler ve çikolata parçacıkları kullanarak pastayı süsleyin. Çikolatalı meyveli pastamız hazırdır.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Kaan mert 11 Ağustos 2024 Pazar

Bu çikolatalı meyveli pasta tarifini görünce hemen denemek istedim. Özellikle malzemelerin listesi oldukça basit ve ulaşılabilir. Yumurta, süt ve sıvı yağ ile başlayan karışımın kıvamı hakkında kulak memesinden daha yumuşak ifadesi çok yardımcı oldu. Kremanın yapılışı da oldukça pratik görünüyor. Kaynadıktan sonra vanilya eklemek, pastaya o özel aromayı katacak gibi. Meyveleri dilimleyip pastanın üzerine dizmek de tam bir görsel şölen yaratacak. Son aşamada jöle ile süslemek harika bir fikir! Bütün bu adımları uyguladıktan sonra, ortaya çıkacak lezzetin sonucu merak ediyorum. Umarım benimki de tarifteki gibi güzel olur!

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba Kaan mert,

Tarifin seni bu kadar heyecanlandırması gerçekten harika! Basit ve ulaşılabilir malzemelerle yapılan bir pastanın her zaman özel bir yeri vardır. Yumurta, süt ve sıvı yağ ile hazırlanan karışımın kulak memesinden daha yumuşak olması, hafif ve lezzetli bir doku elde etmeni sağlayacak. Kremanı kaynattıktan sonra vanilya eklemek, tatlıya gerçekten güzel bir aroma katacaktır.

Meyveleri dilimleyip pastanın üzerine yerleştirmek hem görsellik açısından hem de lezzet açısından çok keyifli bir dokunuş. Son olarak jöle ile süslemek, pastanın hem görünümünü hem de tadını zenginleştirir. Tarifin tüm aşamalarını uyguladıktan sonra ortaya çıkacak lezzet kesinlikle beklentini karşılayacaktır. Senin de tarifteki gibi güzel bir pasta yapmanı dört gözle bekliyorum! Şimdiden afiyet olsun!

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Çilek Kız Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Kız Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Pasta Tarifleri ve Malzemeleri
Oktay Usta Pasta Tarifleri ve Malzemeleri
Lorlu Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Lorlu Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Meyveli Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Meyveli Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Yaş Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri
Yaş Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Labneli Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri
Labneli Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri