Alman Pastası Tarifi ve Malzemeleri
15 Temmuz 2024

Alman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Alman Pastası: Özel Günler ve Hafta Sonları İçin Enfes Bir Seçenek

Alman pastası, her yaştan insanı büyüleyen ve özellikle çocuklar için müthiş bir sürpriz olabilecek bir tatlıdır. Çikolata severler için ideal olan bu tarifi evde kolayca hazırlayarak, dışarıdan satın alınan pastalara göre hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli bir alternatif yaratabilirsiniz. Bu yazıda, Alman pastasının yapımını adım adım açıklayacağız. Alman pastası, gün masalarında, davet sofralarında, doğum günlerinde veya beş çaylarında tercih edilebilecek harika bir seçenektir.

Alman Pastası İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılıtılmış süt
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yeteri kadar un

Kreması İçin

  • 2 tane yumurta
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 paket vanilya

Üzeri İçin

  • Pudra şekeri

Arası İçin

  • 2 tane muz

Alman Pastası Nasıl Yapılır?

Hamurun Hazırlanması

Alman pastası için ilk olarak pastanın keki hazırlanır. Çukur bir kabın içine ilk önce maya ezilerek alınır. Üzerine ılık süt ve tuz ilave edilir. Ardından toz şeker eklenerek karıştırılır. Malzemeler homojen bir şekilde karıştıktan sonra yumurtalar kırılır, sıvı yağ eklenir. Tüm malzeme yine homojen bir şekilde karıştırılır. Yeterince un eklenmelidir. Bu nedenle unun kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ilave edilmesi gerekir. Hamurun kıvamı ele yapışmayacak kıvama ulaşana kadar yoğrulur. Özlü bir hamur elde edildikten sonra karıştırma kabının ağzı streç film ile sarılır ve 60 dakika kadar mayalanmaya bırakılır. Alman pastasında hamurun kabarma süreci oldukça önemlidir. Daha sonra pasta yapımına geçilebilir. Hazırlanan hamurdan mandalina büyüklüğünde 18 adet parça koparılır. Her bir parça avuç içinde yuvarlanır. Fırın kabına yağlı kâğıt serilerek, yuvarlanan hamurlar fırın kabına sıralanır. Hamurların tepsi mayasının gelmesi için en az 15 dakika kadar daha bekletilir. Fırın bu arada 180 dereceye ayarlanarak ısıtılır. Tepside mayalanan hamurlar fırına verilip, üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir.

Kremanın Hazırlanması

İç kreması için pişirme kabına ilk önce toz şeker ve yumurtalar alınır. Tel çırpıcıyla yumurtalar köpük köpük oluncaya kadar çırpılır. Köpüren yumurtaların üzerine süt ve un eklenerek yine çırpıcıyla topak kalmayana kadar çırpılır. Malzemeler homojen bir şekilde karıştıktan sonra orta harlı ocağa alınır ve yine devamlı karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Krema koyulaşıp, göz göz olduktan sonra ocaktan alınır ve içine vanilya eklenerek karıştırılır. Kremanın daha hoş ve kıvamlı olması için ocaktan alındıktan sonra 3-4 dakika kadar mikserle çırpılması gerekir. Böylece krema daha pürüzsüz ve kabarık olacaktır.

Pastanın Birleştirilmesi

Fırından alınan ve soğuyan hamurlar artık muhteşem kremayla buluşturulabilir. Her hamur bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesilir. Ancak parçanın ayrılmaması gerekir. Kesilen hamurun içine hazırlanan kremadan bolca koyulur ve üzerine muz dilimleri yerleştirilerek kapatılır. 2 çorba kaşığı kadar krema her hamur için yeterli olacaktır. Tüm hamur ve krema bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır. Hazırlanan Alman pastaları servis tabağına dizilir ve üzeri pudra şekeri ya da çikolata sosuyla süslenerek buzdolabına atılır. Buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra servise sunulabilir.

Dilimlenebilir Alman Pastası

Aynı malzemeler kullanılarak porsiyonluk değil, dilim dilim kesilebilecek Alman pastası da yapılabilir. Malzemeler aynı şekilde kullanılır. Maya yerine 1-1,5 paket kabartma tozu kullanılabilir. Hamuruna diğer malzemeler eklenir. Son olarak üzerine un ve kabartma tozu eklenerek kek kıvamından biraz daha koyu kıvamda bir hamur elde edilir. Diğer tarifte olduğu gibi mayalanmasını beklemek gerekmez. Elde edilen hamur yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dökülerek yayılır. 170-180 derecede ısınmış fırına verilerek üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Pişen kek fırından alınarak soğumaya bırakılır.

Krema yine aynı şekilde hazırlanır. Soğuyan kek bir ip yardımıyla ortadan ikiye kesilir. Hazırlanan tüm krema kekin yarısına dökülerek yayılır. Üzerine muz dilimleri yerleştirilir. Kekin diğer parçası kremanın üzerine kapatılır. Kekin üzeri pudra şekeri ya da çikolata sosuyla süslenip buzdolabına atılır. Yaklaşık 2 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra üçgen dilimlere kesilerek servis yapılabilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Niyaz

15 Temmuz 2024 Pazartesi

Bu Alman pastası tarifini denemek istiyorum ama mayanın yeterince kabarmaması söz konusu olabilir mi? Bu durumda hamurun kıvamını nasıl ayarlamalıyım?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Niyaz, mayanın yeterince kabarmaması durumunda hamurun kıvamını ayarlamak için birkaç ipucu verebilirim. Öncelikle, mayanın aktif olup olmadığını kontrol etmek için ılık su ve biraz şekerle mayayı önceden aktive edebilirsin. Eğer maya aktif değilse, yeni bir paket maya kullanmayı düşünebilirsin. Hamurun kıvamı çok yoğunsa, biraz ılık su veya süt ekleyebilirsin; çok cıvık ise biraz daha un ilave edebilirsin. Bu ayarlamaları yaparken dikkatli ol, küçük miktarlarda ekleme yaparak hamurun istediğin kıvama gelmesini sağla. Başarılar dilerim!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Muzlu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pasta Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Pasta Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Çilekli Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Basit Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Basit Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Muzlu Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Yanardağ Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Yanardağ Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Pastaları Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Pastaları Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Orman Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Orman Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çocuk Pastaları Tarifi ve Malzemeleri

Çocuk Pastaları Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Gelin Çantası Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Çantası Pasta Tarifi ve Malzemeleri