Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Yaş Pasta

Çikolatayı ve yaş pastayı sevmeyen çok az insan vardır. Çikolatanın enfes lezzetini yaş pastayla birleştirdiğim bu tarifle sizlerle de paylaşmak istedim.

Çikolatalı Yaş Pasta Malzemeleri

Kek İçin
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya

Krema İçin
  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet damla sakızı

Çikolatalı Sos İçin
  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 paket sütlü çikolata
  • 1 paket damla çikolata

Çikolatalı Yaş Pasta Nasıl Yapılır?

İlk olarak kek hazırlanmalıdır. Yumurta ve şeker iyice çırpılmalıdır. Daha sonra süt ve sıvı yağ eklenerek iyice karıştırılmalıdır. Vanilya ve kabartma tozu da eklenip, en sonunda un ilave edilerek güzel bir kek harcı elde edilmelidir. Hazırlanan kek harcı, yağlanmış büyük bir borcama dökülüp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilmelidir.

Kek pişerken krema hazırlanmalıdır. Süt, nişasta ve şeker kaynayana kadar karıştırılmalıdır. Kaynamaya yakın, damla sakızı eklenip, muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınmalıdır. Daha sonra krema rondodan geçirilerek pürüzsüz bir hale getirilmelidir.

Pișen kek ve krema iyice soğumaya bırakılmalıdır. En son çikolata sosu yapılmalıdır. Çikolatalar benmari usulü eritilmelidir. Kekin üzerine ilk olarak, spatula yardımıyla krema sürülmelidir. Daha sonra damla çikolatalar eşit şekilde üzerine serpiştirilmelidir. En son çikolata sosu da döküldükten sonra, en az 3-4 saat buzdolabında bekletilmelidir. Daha sonra çayların yanında servis edebilirsiniz.

Ekstra İpuçları

  • Kekin daha yumuşak olması için piştikten sonra üzerine biraz süt dökebilirsiniz.
  • Kremayı daha lezzetli hale getirmek için içerisine bir miktar beyaz çikolata ekleyebilirsiniz.
  • Pastanızı servis etmeden önce üzerine kakao veya rendelenmiş çikolata serpiştirerek görselliğini artırabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Efkan

25 Temmuz 2024 Perşembe

Bu tarifi denedim ama kekim yeterince kabarmadı. Nerede hata yapmış olabilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Efkan, tarifin tam olarak nasıl olduğunu bilmeden kesin bir şey söylemek zor, ancak kekin kabarmamasının birkaç yaygın nedeni var. Öncelikle, kullanılan malzemelerin taze olması önemlidir; örneğin, kabartma tozu veya karbonatın taze olup olmadığını kontrol et. Ayrıca, fırının önceden yeterince önceden önısıtıldığından emin ol. Hamuru fazla karıştırmak da keke zarar verebilir; sadece malzemeler birleşinceye kadar karıştırmak yeterlidir. Son olarak, tarifte belirtilen sıvı ve kuru malzemeleri doğru ölçülerde kullandığını kontrol etmen faydalı olabilir. Umarım bir sonraki denemende daha başarılı olursun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bisküvili Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çiçek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Pasta Tarifi ve Malzemeleri