Çikolatalı Yaş Pasta Çikolatayı ve yaş pastayı sevmeyen çok az insan vardır. Çikolatanın enfes lezzetini yaş pastayla birleştirdiğim bu tarifle sizlerle de paylaşmak istedim. Çikolatalı Yaş Pasta Malzemeleri Kek İçin
Krema İçin
Çikolatalı Sos İçin
Çikolatalı Yaş Pasta Nasıl Yapılır? İlk olarak kek hazırlanmalıdır. Yumurta ve şeker iyice çırpılmalıdır. Daha sonra süt ve sıvı yağ eklenerek iyice karıştırılmalıdır. Vanilya ve kabartma tozu da eklenip, en sonunda un ilave edilerek güzel bir kek harcı elde edilmelidir. Hazırlanan kek harcı, yağlanmış büyük bir borcama dökülüp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilmelidir. Kek pişerken krema hazırlanmalıdır. Süt, nişasta ve şeker kaynayana kadar karıştırılmalıdır. Kaynamaya yakın, damla sakızı eklenip, muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınmalıdır. Daha sonra krema rondodan geçirilerek pürüzsüz bir hale getirilmelidir. Pișen kek ve krema iyice soğumaya bırakılmalıdır. En son çikolata sosu yapılmalıdır. Çikolatalar benmari usulü eritilmelidir. Kekin üzerine ilk olarak, spatula yardımıyla krema sürülmelidir. Daha sonra damla çikolatalar eşit şekilde üzerine serpiştirilmelidir. En son çikolata sosu da döküldükten sonra, en az 3-4 saat buzdolabında bekletilmelidir. Daha sonra çayların yanında servis edebilirsiniz. Ekstra İpuçları
Afiyet olsun. |
Efkan
25 Temmuz 2024 PerşembeBu tarifi denedim ama kekim yeterince kabarmadı. Nerede hata yapmış olabilirim?
Cevap yazAdmin
25 Temmuz 2024 PerşembeMerhaba Efkan, tarifin tam olarak nasıl olduğunu bilmeden kesin bir şey söylemek zor, ancak kekin kabarmamasının birkaç yaygın nedeni var. Öncelikle, kullanılan malzemelerin taze olması önemlidir; örneğin, kabartma tozu veya karbonatın taze olup olmadığını kontrol et. Ayrıca, fırının önceden yeterince önceden önısıtıldığından emin ol. Hamuru fazla karıştırmak da keke zarar verebilir; sadece malzemeler birleşinceye kadar karıştırmak yeterlidir. Son olarak, tarifte belirtilen sıvı ve kuru malzemeleri doğru ölçülerde kullandığını kontrol etmen faydalı olabilir. Umarım bir sonraki denemende daha başarılı olursun!