Çilekli Yaş Pasta Çilekli yaş pasta, göz alıcı görünümü ve lezzeti ile herkesin beğenisini kazanan popüler pasta çeşitlerinden biridir. Çilekli yaş pasta yapmak istediğinizde kekini hazır olarak temin edebilir veya evde kendiniz yapabilirsiniz. Bu pasta, özellikle kabul günlerinde, doğum günlerinde, çocuklarınız için veya eşinize sürpriz yapmak istediğinizde gönül rahatlığı ile tercih edebileceğiniz bir tariftir. Yapımı oldukça kolaydır; ancak, ilk kez deneyecekseniz biraz zaman alabilir. Tadının ve doyumsuz lezzetinin etkisiyle, tekrar yapmak isteyeceğiniz pasta çeşitlerinden biri olacaktır. Çilekli Yaş Pasta için Gerekli Malzemeler
İç Kreması İçin
Dış Kreması İçin
Diğer Malzemeler
Çilekli Yaş Pasta Nasıl Yapılır? Pandanın hazırlanmasına pandispanya ile başlayın. Yumurtaların beyaz ve sarılarını ayrı kaselere alarak çırpıcı ile karıştırın. Her iki malzemeye de toz şeker ilave edip çırpma işlemini sürdürün. Yumurta sarısının bulunduğu kaba nişastayı ekleyip karıştırın ve ardından içine yumurta akını ilave edin. Malzemeleri bir tahta kaşıkla karıştırıp içine unlu malzemeleri ekleyin. Devamında limon suyu ve sıcak suyu da ekleyerek tekrar karıştırın. Malzemeleri iyice karıştırarak pürüzsüz bir kek hamuru elde etmeye özen gösterin. Kek kalıbını veya pasta tabanını yağlayın ve yağlanmış kısımlara un serpiştirin. Kek harcını kalıba döküp, 170 derece ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Pandispanya kekinin pişip pişmediğini kontrol edin ve pişmişse fırından alarak dinlenmeye bırakın. Bu esnada çilekli pastanın kremasını hazırlamaya geçebilirsiniz. Kremayı hazırlamak için yağ hariç diğer tüm malzemeleri bir pişirme kabına alarak karıştırın. Krema pişene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Krema göz göz olunca, ocağın altını kısın ve içine yağ ekleyip mikserle çırpmaya başlayın. Bu aşamada yaklaşık 5 dakika kadar çırpma işlemi gereklidir. Krema hazır hale geldiğinde, pastanın dış kremasını hazırlamaya geçin. Bunun için sıvı krema ve pudra şekerini bir karıştırma kabına alıp çırpıcı ile köpüklü bir kıvam alana dek karıştırın. Dinlenmiş olan pandispanyayı arzuya göre 2 veya 3 eşit parçaya kesin. Pastanın orta kısmına hazırlanmış olan iç kremayı sürün ve üzerine dilimlenmiş çilekleri serpiştirin. Diğer pandispanyayı da çileklerin üzerine yerleştirip hafifçe bastırın. Pastanın dış kremasını bir spatula veya bıçağın ters tarafı ile pastanın her tarafına sürün. Çilekleri ufak şekilde dilimleyip pastanın etrafını süsleyin. Aynı zamanda rendelenmiş çikolata serpiştirebilirsiniz. Hazır hale gelmiş olan çilekli yaş pastayı buzdolabına kaldırıp 1 saat kadar bekletin. Sürenin ardından dilimleyip sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Rafeddin
26 Temmuz 2024 CumaPandispanya kekini yaparken nişasta ekledikten sonra yumurta akını ilave ederken karıştırmada zorlandım, bunun bir püf noktası var mı?
Cevap yazAdmin
26 Temmuz 2024 CumaMerhaba Rafeddin,
Pandispanya kekini yaparken nişasta ve yumurta akını karıştırmada zorlanmanız normal. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası var. Öncelikle, yumurta aklarını katı ve kabarık bir kıvama gelene kadar çırpın. Ardından, yumurta aklarını karışıma eklerken yavaş ve nazik hareketlerle spatula kullanarak karıştırın. Bu, karışımın hacmini kaybetmemesini sağlar. Ayrıca, yumurta aklarını birkaç aşamada eklemek de işinizi kolaylaştırabilir. Umarım bu öneriler işinize yarar. Kolay gelsin!