Burçak Pastası Burçak pastası, pastanelerde satılan yaş pastaları sevmeyenler için oldukça hafif, lezzetli ve yapımı kolay bir alternatiftir. Pötibör bisküvi ile yapılan pasta kadar pratik ve benzerdir. Genelde tepside hazırlanan bu pastayı porsiyon halinde sunmak, görsel açıdan daha çekici olacaktır. Beş çaylarında, çocuklarınızın veya sizin tatlı krizlerinizde yirmi dakikada hazırlayabileceğiniz bu pastanın tarifini sizlerle paylaşacağım. Burçak Pastası Malzemeleri
Burçak Pastası Nasıl Yapılır? Öncelikle bir bardak soğuk süt ile krem şantiyi çırpıp kıvama gelmesi için buzdolabında bekletelim. Krem şanti kıvama geldikten sonra, bisküviler üç kat olacak şekilde aralarına krem şanti ve damla çikolata koyularak üst üste kapatılır. Kapatılan pasta porsiyonları süte batırılarak kenarları krem şanti ile kapatılır. Üzerine Hindistan cevizi dökülerek buzdolabında 2-3 saat dinlendirildikten sonra servise sunulur. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Burçak pastasının lezzetini artırmak ve farklı tatlar elde etmek için aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsiniz:
Bu tarif, hem pratikliği hem de lezzeti ile özel günlerinizde veya günlük tatlı ihtiyaçlarınızda rahatlıkla tercih edebileceğiniz bir alternatiftir. Afiyet olsun! |