Kakaolu Rulo Pasta Pratik, malzemesi az ve lezzetli bir pasta tarifi arıyorsanız kakaolu rulo pastayı mutlaka denemelisiniz. Özellikle çocukların büyük bir zevkle tüketeceği bu pasta, okul dönüşü onlar için mükemmel bir sürpriz olacak. Sadece çocuklar için değil, eşiniz ya da misafirleriniz için de hazırlayarak onlara servis edebilirsiniz. Bir dilimle beş çaylarınızı şenlendirecek kakaolu rulo pasta nasıl yapılıyor, gelin hep birlikte yapalım. Kakaolu Rulo Pasta İçin Gereken Malzemeler
Kreması İçin
Üzeri İçin
Kakaolu Rulo Pasta Nasıl Yapılır? Kakaolu rulo pastanın kreması için, uygun bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta ve yumurta sarısı eklenir. Malzemeler homojen bir şekilde karıştırıldıktan sonra ocakta pürüzsüz bir kıvam alana kadar pişirilir. Pişirme işlemi sırasında sürekli karıştırılması gerekir; aksi halde topaklanarak istenilen kıvam elde edilemez. Krema ocaktan alındıktan sonra vanilya eklenir ve mikserle çırpılır. Keki için, karıştırma kabına 4 yumurta kırılarak üzerine toz şeker eklenir. Çırpıcı yardımıyla köpürene kadar çırpılır. Üzerine kakao, un, kabartma tozu ve vanilya eklenir. Tahta kaşık yardımıyla pürüzsüz, akışkan bir kıvam alana kadar karıştırılır. Hazır hale gelen kek hamuru, pişirme kâğıdı serilmiş fırın tepsisine dökülür ve tepsinin her tarafına eşit yayılır. Fırın önceden 170 derecede ısıtılarak kek fırına verilir. Kek piştikten sonra fırından alınır ve sıcaklığını atmadan rulo şeklinde sarılır. 10 dakika kadar keke hiç dokunulmadan beklenir. 10 dakika sonra rulo açılarak arasına bolca krema dökülüp yayılır. Üzerine muz dilimleri eklenip, rulo şeklinde tekrar katlanır. Çikolata sosu üzerindeki tarife uygun pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra üzeri kaymak bağlamaması için ara ara karıştırılarak soğutulur. Soğuyan çikolata sosu rulo pastanın üzerine dökülür. Kakaolu rulo pasta buzdolabına alınarak en az 3 saat dinlendirildikten sonra dilimlenerek servise sunulur. Afiyet olsun. |