Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta İçin Gerekli Malzemeler

Ekler pasta, küçük büyük herkesin severek yediği bir pasta çeşididir. Ekler pastanın yapılışı biraz zahmetli ve zaman alıcı olsa da, o mükemmel lezzeti her şeyi unutturmaya yeter de artar bile. Ayrıca ekler pasta, görsel olarak da kimsenin karşı koyamayacağı bir pastadır.

Ekler Pasta İçin Malzemeler
  • 6 adet yumurta
  • 125 gr margarin
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • Bir tutam tuz

Kreması İçin
  • Yarım litre süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 200 gr sıvı krema
  • 200 gr bitter çikolata

Ekler Pasta Nasıl Yapılır?

Ekler pastayı yapmak için öncelikle bir su bardağı suyu tencereye koyuyoruz. Margarin, şeker ve tuzu ekliyoruz ve orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Daha sonra iki su bardağı unu ilave edip iyice karıştırıyoruz ve hamur tencerenin dibine yapışacak kıvama gelene kadar pişirmeye devam ediyoruz. Daha sonra hamuru soğuması için bekletiyoruz. Soğuyan hamurun içine yumurtaları tek tek kırarak mikserle çırpıyoruz. Yumurtalar ve çırpma işlemi bittiğinde hamur krema şekline dönüşecektir.

Hazırladığımız ekler pasta hamurunu bir sıkma torbasına koyarak uzun çubuklar halinde tepsiye sıralıyoruz. Daha sonra ekler pasta hamurunu 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Kreması için, ekler pastanın kreması için bir adet yumurtayı, üç yemek kaşığı nişastayı, üç yemek kaşığı unu ve yarım su bardağı toz şekeri orta boy bir tencereye koyup çırpma teli yardımı ile iyice karıştırıyoruz. Daha sonra yarım litre sütü yavaş yavaş bu karışıma ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak da bu karışıma bir yemek kaşığı margarini ekliyoruz ve orta ateşte göz göz olup kaynayıncaya kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz.

Çikolata sosu için, 200 gram sıvı kremayı bir tencereye koyup orta ateşte ısıtıyoruz. Daha sonra ısınan kremanın içerisine 200 gram bitter çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırıyoruz ve ılıması için bir kenara bırakıyoruz.

Pişen ekler pastaları bir bıçak yardımı ile ikiye bölüyoruz. Daha önceden hazırlamış olduğumuz kremayı sıkma torbasına koyarak ikiye böldüğümüz eklerin alt parçasının üzerine sıkıyoruz. (Sıkma poşeti yerine kaşık da kullanabilirsiniz). Ekler pastanın üst parçasını alt parçasının üzerine kapatıyoruz. Son olarak da ekler pastanın sadece üst kısmını hazırladığımız çikolata sosuna batırıyoruz. Hazırladığınız bu ekler pastaların üzerini Antep fıstığı ile süsleyip servis yapıyoruz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yanardağ Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Yanardağ Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

1 Yaş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

1 Yaş Pastası Tarifi ve Malzemeleri