Çikolatalı Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Çikolatalı Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Pasta Kreması

Çikolatalı pasta kremaları, pastacılık dünyasında en çok tercih edilen ve sevilen tarifler arasında yer alır. Marketlerde hazır olarak bulunsa da, evde de kolayca yapılabilir. Çikolatalı pasta kremasının ev yapımı versiyonu, kakaolu bir pasta keki ile bir araya geldiğinde, eşsiz bir lezzet sunar. Bu krema, çocukların da en sevdiği pasta türlerinden biri olur. Çikolatalı pasta kreması hazırladığımda, kızımın sabırsızlıkla bekleyip kremanın soğumasını ve tencerenin dibini parmaklarıyla sıyırarak yemeyi istemesi buna güzel bir örnektir. Bu tarif, yağ ve yumurta kullanmadan, oldukça kolay bir şekilde hazırlanabilir.

Çikolatalı Pasta Kreması Malzemeleri

  • 4 çorba kaşığı tepeleme un
  • 4 su bardağı süt
  • 2 paket vanilya
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gram bitter çikolata

Çikolatalı Pasta Kreması Nasıl Yapılır?

Derin bir tencereye şeker, un ve kakaoyu koyun ve üzerine sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Blender ile iyice çırparak içinde un topağı kalmamasını sağlayın. Tencereyi ocağa alıp karıştırarak kaynamasını sağlayın. Kaynamaya başladıktan sonra 3-4 dakika daha kaynatın. Kaynayan kremaya bitter çikolatayı ve vanilyayı ilave edin, bitter çikolatalar eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Çikolatalar eridiğinde ocağı kapatın ve tencereyi ocaktan alın. Çikolatalı pasta kremasını ocaktan aldıktan sonra üzeri kaymak tutmaması için 2-3 dakikada bir sürekli karıştırın. Kremanız ılıyınca güzel bir kıvama gelmiş olacaktır. Ilıyan kremayı yapmak istediğiniz pasta veya kekte istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Alternatif olarak, bu krema kaynarken içerisine bir çorba kaşığının ucu ile az bir margarin ilave edebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Çikolatalı pasta kreması, sadece pasta ve keklerde değil, aynı zamanda çeşitli tatlı ve dondurmalı tariflerde de kullanılabilir. Kremanın kıvamını ayarlayarak, farklı tatlılar için ideal bir dolgu malzemesi yapabilirsiniz. Bu krema, aynı zamanda trüf yapımında da kullanılabilir. Bitter çikolata yerine sütlü çikolata kullanarak farklı tatlar elde edebilirsiniz. Çikolatalı pasta kremasını daha yoğun bir kıvamda isterseniz, un miktarını artırabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kek Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Kek Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Basit Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Basit Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Kolay Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Yanardağ Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Yanardağ Pastası Tarifi ve Malzemeleri