Çikolatalı Pasta Kreması Çikolatalı pasta kremaları, pastacılık dünyasında en çok tercih edilen ve sevilen tarifler arasında yer alır. Marketlerde hazır olarak bulunsa da, evde de kolayca yapılabilir. Çikolatalı pasta kremasının ev yapımı versiyonu, kakaolu bir pasta keki ile bir araya geldiğinde, eşsiz bir lezzet sunar. Bu krema, çocukların da en sevdiği pasta türlerinden biri olur. Çikolatalı pasta kreması hazırladığımda, kızımın sabırsızlıkla bekleyip kremanın soğumasını ve tencerenin dibini parmaklarıyla sıyırarak yemeyi istemesi buna güzel bir örnektir. Bu tarif, yağ ve yumurta kullanmadan, oldukça kolay bir şekilde hazırlanabilir. Çikolatalı Pasta Kreması Malzemeleri
Çikolatalı Pasta Kreması Nasıl Yapılır? Derin bir tencereye şeker, un ve kakaoyu koyun ve üzerine sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Blender ile iyice çırparak içinde un topağı kalmamasını sağlayın. Tencereyi ocağa alıp karıştırarak kaynamasını sağlayın. Kaynamaya başladıktan sonra 3-4 dakika daha kaynatın. Kaynayan kremaya bitter çikolatayı ve vanilyayı ilave edin, bitter çikolatalar eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Çikolatalar eridiğinde ocağı kapatın ve tencereyi ocaktan alın. Çikolatalı pasta kremasını ocaktan aldıktan sonra üzeri kaymak tutmaması için 2-3 dakikada bir sürekli karıştırın. Kremanız ılıyınca güzel bir kıvama gelmiş olacaktır. Ilıyan kremayı yapmak istediğiniz pasta veya kekte istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Alternatif olarak, bu krema kaynarken içerisine bir çorba kaşığının ucu ile az bir margarin ilave edebilirsiniz. Ekstra Bilgiler Çikolatalı pasta kreması, sadece pasta ve keklerde değil, aynı zamanda çeşitli tatlı ve dondurmalı tariflerde de kullanılabilir. Kremanın kıvamını ayarlayarak, farklı tatlılar için ideal bir dolgu malzemesi yapabilirsiniz. Bu krema, aynı zamanda trüf yapımında da kullanılabilir. Bitter çikolata yerine sütlü çikolata kullanarak farklı tatlar elde edebilirsiniz. Çikolatalı pasta kremasını daha yoğun bir kıvamda isterseniz, un miktarını artırabilirsiniz. Afiyet olsun. |