Meyveli Yaş Pasta Meyveli yaş pasta, çilek, kivi, muz, portakal ve vişnenin lezzetiyle bütünleşen, damak zevkimize hitap eden rengarenk ve lezzetli bir pastadır. Yapımı oldukça kolay olan bu pasta, özellikle misafirlerimizi ağırlarken ya da çocuklarımızı mutlu etmek için tercih edilen lezzetli ve kalori değeri yüksek bir seçenektir. Bugün sizlerle meyveli yaş pasta tarifini paylaşacağım. Meyveli Yaş Pasta Malzemeleri
Pasta Kreması İçin Malzemeler
Pastanın Üzerini Süslemek İçin
Meyvelerin Parlaklığını Sağlamak İçin
Meyveli Yaş Pasta Nasıl Yapılır? İlk olarak, pastanın keki için 3 yumurtanın beyazı ve sarısı ayrılır. Yumurta sarıları, toz şeker ile karıştırılarak şeker köpürene kadar çırpılır. Üzerine çeyrek limon suyu ve ılık su ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Ardından vanilin, kabartma tozu eklenir ve un elenerek karışıma dahil edilir. Ayrı bir kapta yumurta beyazları bir tutam tuz ile kar beyazı olana kadar mikserle çırpılır. Hazırlanan kek karışımına ilave edilip, kaşık yardımıyla karıştırılır ve kelepçeli kek kabına dökülür. Kek kabı hafifçe tezgaha vurularak hamurun iyice yayılması sağlanır. 180 derece önceden ısıtılmış fırına sürülür. Fırına bir tas su koyulduğunda, kek pişerken daha yumuşak ve lezzetli olur. Kek iyice kızarana kadar pişirilir, ardından fırından çıkarılarak soğumaya bırakılır. Soğuyan kek, bıçak yardımıyla dağıtmadan kelepçeler açılarak kalıptan çıkarılır. Kekimiz hazır olunca bu defa pastamızın kreması hazırlanır. Önce şekerin yarısı ve 2,5 su bardağı süt kaynatılır. Kalan şeker, yumurta sarıları, nişasta ve yarım bardak süt ile iyice çırpılır. Kaynayan süte ilave edilip mikserle çırpılır. Üzerine vanilin eklenerek birkaç dakika daha karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır ve içerisine tereyağı eklenip mikserle çırpmaya devam edilir. Sıcak karışımın içinde tereyağı eriyince kek kreması hazır olur. Krem şanti ve süt karıştırılarak yaklaşık 10 dakika kadar dinlendirilir. Krema dinlenirken, muz, kivi, çilek yıkanarak dilimlenir. Kesilen muzların kararmaması için üzerine bir dilim limon sıkılır. Önceden hazırlanan kalıptaki kekimiz bıçak yardımıyla 3 eşit parçaya kesilir. Kesilen her parçanın arasına kremamız güzelce yayılır. Bu yayma işlemi tamamlanınca en üste en son krema sürülerek her bölgenin aynı oranda krema kaplanması sağlanır. Krema döküldükten sonra kek biraz bastırılarak kremanın pastamızın üzerine geçmesi sağlanır. Akabinde daha önce hazırladığımız meyvelerin bir kısmı kek sıkılmadan önce en ortaya konur. En son kek kreması düzeltilir. İnce ince doğradığımız muz dilimleri kekimizin üzerine dizilir. Muz dilimlerinin üzerine kivi parçacıkları eklenir ve en son olarak birkaç tane çilek 4 parçaya bölünerek pastamızın üzerine yayılır. Pastamızın üst kısmında etrafına krem şanti ile yuvarlak şekiller yapılarak güzel bir görüntü sağlanır. Hazır olan pastamızın üzerine meyvelerin parlaklığını sağlamak amacıyla jöle dökülür. Kekin krema aramasını çekmesi ve biraz sertleşmesi amacıyla 1 saat kadar buzdolabında bekletilir. 1 saatin sonunda dolaptan çıkarılan pastamız bıçak yardımıyla kesilerek tatlı tabağına alınarak servis edilir. Afiyet olsun. |