Gelin Çantası Pasta Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Gelin Çantası Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Çantası Pasta Tarifi

Gelin çantası pasta, Gelin Bohçası olarak da bilinen, yapımı oldukça kolay ve gösterişli bir pasta türüdür. Bu pasta, ani misafirler için hızlıca hazırlanabilir ve fırına gerek kalmadan teflon tavada yapılır. Görünüş bakımından oldukça şık olan bu pasta, kadınlar arasında günlerde, doğum günlerinde ve özel günlerde sıklıkla tercih edilir. Adını, çanta şeklindeki görüntüsünden alır. Krem şanti ve kakao ile yapılan bu pasta, kalorisi yüksek olmasına rağmen, hafif bir tatlı olarak bilinir. Ancak, kalori değerleri yüksek olduğu için sık tüketilmemelidir. Aynı zamanda, başka bir tatlının yanında alternatif olarak da servis edilebilir. Gelin çantası, kıvamını tutturmanın zor olmaması nedeniyle birçok kişi tarafından severek yapılır.

Gelin Çantası Pasta Malzemeleri

  • 2 tane yumurta
  • 3,5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3-4 yemek kaşığı kakao
  • 15-16 tane kürdan

Arası İçin

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti

Üzeri İçin

  • Hindistan cevizi veya fındık ezmesi

Gelin Çantası Pasta Nasıl Yapılır?

İlk olarak derin bir kabın içerisine yumurtalar kırılır ve şeker eklenir. Mikser yardımıyla iyice karıştırılır. Bu karışımın üzerine sırasıyla sıvı yağ, un, toz şeker, kabartma tozu, vanilya ve kakao eklenerek yine mikser yardımıyla karıştırılır. Pankek kıvamını alana kadar karıştırılmaya devam edilir. Pankek kıvamını aldıktan sonra teflon tava ısıtılır ve yemek kaşığı ile teflon tavanın içerisine bir kaşık hazırlanan hamurdan konulur. Pankeklerin üzeri piştikçe delik delik olur ve akışkanlığı gider. Kızgın teflon tavada kısık ateşte pişirilir. Üzeri pişmemiş gibi durur ama soğudukça içine çeker. Bu şekilde tüm hamur bitene kadar yapılır. Yalnız hamurların yönü değiştirilmez, tek taraflı pişirilir. Bu pankeklerin soğuması için soğuk bir ortama konulur ve diğer yandan arasına konulacak olan krema yapılır.

Derin bir tencerenin içerisine krem şanti ve süt eklenerek krema kıvamını alana kadar kısık ateşte sürekli karıştırılır. Krema kıvamı aldıktan sonra ılık olması için beklenir. Daha sonra krema şırıngasına doldurulur ve soğuyan pankekler ikiye katlanarak arasına konulur. Konulduktan sonra çok hafif bir şekilde bastırılır ve uç kısmında kürdan geçirilir. Açık kalan kısmı Hindistan cevizine batırılır. Bu şekilde tüm pankekler yapılır. Gelin çantası soğuk servis edilen bir pasta türü olduğu için hepsi bittikten sonra 1-2 saat buzdolabında bekletilir. Soğuduktan sonra istenilen şekilde servis edilir.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Muzlu Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Pastaları Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Pastaları Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pasta Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Lezzetli Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Lezzetli Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Çilekli Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Çantası Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Çantası Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Üstü Yazıları

Pasta Üstü Yazıları