Bisküvili Pasta Bisküvili Pasta, yetişkinlerin, tatlıya düşkün olanların ve özellikle çocukların severek tükettiği tatlıların başında gelmektedir. Yapım aşaması basit ve pratik olduğundan, ev hanımlarının en iyi kurtarıcı ve yardımcısıdır. Akşamları çocuklarını mutlu etmek isteyen annelerin yaklaşık olarak 1 saatini alarak, çocuklarının gönlünde bir kez daha taht kurmalarına yardımcı olmaktadır. Bisküvili pasta yapmak için kullanılacak olan tüm malzemeler herhangi bir bakkal veya marketten kolaylıkla tedarik edilebilir. Bisküvili Pastanın Çeşitliliği Pasta konusundaki çeşitlilik, bisküvili pasta için de geçerlidir. Yaklaşık olarak 10-15 bisküvili pasta türü olduğu bilinmektedir. Bunlar arasında en çok tüketilen ve yapımı en fazla yapılan tür, bisküvili muzlu piramit pastadır. Kullanılacak olan malzemeleri belirtip en doğru tarifini vermeye çalışacağım. Doğru oran ve dikkatle ayarlandığında ortaya muazzam bir lezzet çıkabilmektedir. Ev hanımlarına verebileceğim en iyi tavsiye, bu pastayı yaparlarken acele etmemeleri ve titiz davranmaları gerektiğidir. Çünkü, pastanın yapım aşamasında sergilenen hassasiyet, pastanın ortaya koyduğu lezzetle doğru orantılıdır. Bu yüzden ellerini çabuk tutmak yerine, güzel bir pasta için tertipli bir şekilde hazırlamalarını öneriyorum. Yapmayı düşünen ev hanımlarına ve diğer arkadaşlarımıza şimdiden kolay gelsin, ellerine sağlık. Bisküvili Pasta Malzemeleri
Üst Kısım İçin
Bisküvili Pasta Nasıl Yapılır? Un, süt ve kakaoyu bir kabın içerisine koyup, kısık ateşte iyice karıştırınız. Karışım kaynadıktan sonra yaklaşık olarak 3-4 dakika kadar karıştırıp pişirmeye devam edin. Daha sonra ocaktan alıp üzerine tereyağı veya margarini ilave edip karıştırın. Kremanın üstü kabuk bağlamaması için arada bir karıştırmayı unutmayınız. Kakaolu kremadan yaklaşık bir çorba kasesi kadar alın. Tezgahın üzerine geniş olacak şekilde streç serin. Bisküvileri uzunluğuna 6 adet, enine ise 3 sıra dizerek üzerine kremayı sürün. Sonrasında kenarları 4, ortası 2 olacak şekilde bisküvileri dizin, ortasına muzları yerleştirin ve tekrar kremayı sürün. Pastanın altına koymuş olduğunuz folyoyu ortada birleştirerek muzların üstünde birleştirin. Yukarıda biraz sıkıştırarak üçgen bir şekil almasını sağlayın. Buzdolabı içerisinde 3 saat kadar dinlendirin veya daha iyi dinlenmesini isterseniz bir gün kadar bekletebilirsiniz. Dinlendikten sonra üzerine koymak için ayırdığımız süt, un, şeker ve kakaoyu tencerede karıştırarak kaynatın ve pastanın üzerine sürün. İsteğe bağlı olarak bu krema karışımından bir miktarını bir poşetin uç kısmını delerek pastanın üzerinde motifler yapabilirsiniz. Bunları tamamladıktan sonra da yaklaşık 2 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapınız. Yapmayı planlayan herkese şimdiden afiyet olsun. |