Amonyaklı Pasta Son dönemlerde lezzeti ve görüntüsü ile popülerlik kazanan amonyaklı pastayı, birçok kez denemiş olduğum ve kesinlikle tavsiye edebileceğim tarifi ile, sizinle de paylaşmak istedim. Malzemeler
Kreması İçin
Süslemek İçin
Amonyaklı Pasta Nasıl Yapılır? Bir kaba bir miktar un koyulup, üzerine şeker, tereyağı, yumurta, süt ve amonyak ilave edilerek, iyice karıştırılır. Daha sonra kalan un da yavaş yavaş eklenerek, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Elde edilen hamur, eşit 8 parçaya bölünür. Elde edilen hamur bezelerinin her biri unlanmış bir zeminde, servis tabağı büyüklüğünde açılır. Daha sonra teker teker, yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri pembeleşene kadar pişirilip, soğumaya bırakılır. Bu arada krema hazırlanır. Tencereye un, şeker, nişasta, kakao koyularak harmanlanır. Süt, üzerine azar azar ilave edilir. Orta ateşte koyulaşana kadar pişirilir. Ocaktan kaldırınca hemen margarin ve vanilya da karıştırılıp, 5 dakika boyunca mikser ile çırpılır. Soğuyan hamurdan bir parça servis tabağına alınır, üzerine krema sürülür ve diğer hamur parçası ile kapatılır. Pişirilen hamurlar bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Kalan krema da elde edilen pastanın her yerine eşit miktarda sürülür. Daha sonra çilek, muz, çikolata ve şekerle dilendiği gibi süslenir. Buzdolabında 1 gece bekletilir. Daha sonra servise hazır hale gelir. Afiyet olsun. |