Çikolatalı Muzlu Pasta: Çikolatalı pasta, pasta çeşitleri arasında en çok tercih edilen türlerden biridir. Çikolatalı pastanın birçok çeşidi bulunmaktadır. Çilekli çikolatalı pasta, muzlu çikolatalı pasta, meyveli çikolatalı pasta ve kremalı çikolatalı pasta gibi farklı türleri mevcuttur. Damak tadına göre istenilen çikolatalı pasta yapılabilir. Lezzet bakımından oldukça güzel olduğu için özel günlerin vazgeçilmez pastasıdır. Çikolatalı pasta, kalori bakımından yüksek değerlere sahip olduğu için diyet yapan ve sağlığına dikkat eden kişiler tarafından sık tercih edilmemelidir. Çikolatalı muzlu pasta, çikolata ve muzun birleşmesiyle oluşan bir pasta türüdür. Yapımı kolay olduğu için çok tercih edilir. Çikolatalı Muzlu Pasta İçin Gerekli Malzemeler
Kreması İçin
Arası İçin
Keki Islatmak İçin
Çikolatalı Muzlu Pasta Nasıl Yapılır? İlk olarak, derin bir kabın içerisine yumurtalar ve şeker konulur. Mikser yardımıyla iyice çırpılır. Çırpıldıktan sonra un, vanilya, kabartma tozu ve su eklenir. Yine mikser yardımıyla iyice karıştırılır. Kek kıvamını aldıktan sonra yuvarlak bir kek kalıbı yağlanarak veya yağlı kağıt koyarak içine dökülür ve önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirilir. Pişmeye yakın fırının derecesi azaltılır ve 10 dakika kadar daha pişirilir. Kek piştikten sonra soğuması için çıkarılır ve bekletilir. Diğer yandan pastanın kreması hazırlanır. Derin bir tencerenin içerisine süt, şeker, un, nişasta, vanilya özü ve krem şanti konularak krema kıvamını alana kadar karıştırılır. Hazır hale gelen krema bir süre soğuması için bekletilir. Daha sonra kek enlemesine üç parçaya bölünür. Soğuyan krema mikser yardımıyla iyice köpürtülür. Kesilen kek dilimlerinin en alt kısmı süt ile ıslatılır. Daha sonra köpürtülen krema kekin her yerine sürülür. Diğer yandan muzlar yuvarlak yuvarlak kesilir ve kremanın üzerini kapatacak kadar muz serilir. Kalıp halinde olan çikolata rendelenir ve muzların üzerine dökülür. Kekin kesilen ikinci katı üzerine konulur ve yine aynı işlem tekrarlanır. En son olarak da muz ve çikolata ile süslenir. 10-15 dakika bekletildikten sonra isteğe göre kesilir ve servis edilir. Afiyet Olsun. |
Tansu
24 Temmuz 2024 ÇarşambaÇikolatalı muzlu pasta yaparken kekin kıvamını nasıl tutturabilirim? Ayrıca, krema soğuduktan sonra mikserle ne kadar süre köpürtmek gerekiyor? Muzların kararmaması için ne yapabilirim? Yardımcı olur musunuz?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaMerhaba Tansu,
Çikolatalı muzlu pasta yaparken kekin kıvamını tutturmak için birkaç püf noktası var. İlk olarak, tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisin. Kek harcını hazırlarken, un ve kabartma tozunu eleyerek eklemek de önemli. Kek karışımını fazla karıştırmaktan kaçın, sadece tüm malzemeler birleşene kadar karıştırmak yeterli olacaktır.
Krema soğuduktan sonra mikserle köpürtmek için genellikle 3-4 dakika yeterlidir. Kremanın kıvamını kontrol ederek, istediğin yoğunluğa ulaştığında mikseri durdurabilirsin.
Muzların kararmasını önlemek için muz dilimlerini limon suyu ile hafifçe fırçalayabilirsin. Bu, muzların tazeliğini ve rengini korumasına yardımcı olur.
Umarım bu bilgiler faydalı olur. Kolay gelsin!