Çikolatalı Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Çikolatalı Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Muzlu Pasta:

Çikolatalı pasta, pasta çeşitleri arasında en çok tercih edilen türlerden biridir. Çikolatalı pastanın birçok çeşidi bulunmaktadır. Çilekli çikolatalı pasta, muzlu çikolatalı pasta, meyveli çikolatalı pasta ve kremalı çikolatalı pasta gibi farklı türleri mevcuttur. Damak tadına göre istenilen çikolatalı pasta yapılabilir. Lezzet bakımından oldukça güzel olduğu için özel günlerin vazgeçilmez pastasıdır. Çikolatalı pasta, kalori bakımından yüksek değerlere sahip olduğu için diyet yapan ve sağlığına dikkat eden kişiler tarafından sık tercih edilmemelidir. Çikolatalı muzlu pasta, çikolata ve muzun birleşmesiyle oluşan bir pasta türüdür. Yapımı kolay olduğu için çok tercih edilir.

Çikolatalı Muzlu Pasta İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması İçin

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı vanilya özü
  • 2 yemek kaşığı köpürtülmüş krem şanti

Arası İçin

  • 4 tane muz
  • 1 paket çikolata

Keki Islatmak İçin

  • 1 su bardağı süt

Çikolatalı Muzlu Pasta Nasıl Yapılır?

İlk olarak, derin bir kabın içerisine yumurtalar ve şeker konulur. Mikser yardımıyla iyice çırpılır. Çırpıldıktan sonra un, vanilya, kabartma tozu ve su eklenir. Yine mikser yardımıyla iyice karıştırılır. Kek kıvamını aldıktan sonra yuvarlak bir kek kalıbı yağlanarak veya yağlı kağıt koyarak içine dökülür ve önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirilir. Pişmeye yakın fırının derecesi azaltılır ve 10 dakika kadar daha pişirilir. Kek piştikten sonra soğuması için çıkarılır ve bekletilir. Diğer yandan pastanın kreması hazırlanır. Derin bir tencerenin içerisine süt, şeker, un, nişasta, vanilya özü ve krem şanti konularak krema kıvamını alana kadar karıştırılır. Hazır hale gelen krema bir süre soğuması için bekletilir. Daha sonra kek enlemesine üç parçaya bölünür. Soğuyan krema mikser yardımıyla iyice köpürtülür. Kesilen kek dilimlerinin en alt kısmı süt ile ıslatılır. Daha sonra köpürtülen krema kekin her yerine sürülür. Diğer yandan muzlar yuvarlak yuvarlak kesilir ve kremanın üzerini kapatacak kadar muz serilir. Kalıp halinde olan çikolata rendelenir ve muzların üzerine dökülür. Kekin kesilen ikinci katı üzerine konulur ve yine aynı işlem tekrarlanır. En son olarak da muz ve çikolata ile süslenir. 10-15 dakika bekletildikten sonra isteğe göre kesilir ve servis edilir.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Tansu

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Çikolatalı muzlu pasta yaparken kekin kıvamını nasıl tutturabilirim? Ayrıca, krema soğuduktan sonra mikserle ne kadar süre köpürtmek gerekiyor? Muzların kararmaması için ne yapabilirim? Yardımcı olur musunuz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Tansu,

Çikolatalı muzlu pasta yaparken kekin kıvamını tutturmak için birkaç püf noktası var. İlk olarak, tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisin. Kek harcını hazırlarken, un ve kabartma tozunu eleyerek eklemek de önemli. Kek karışımını fazla karıştırmaktan kaçın, sadece tüm malzemeler birleşene kadar karıştırmak yeterli olacaktır.

Krema soğuduktan sonra mikserle köpürtmek için genellikle 3-4 dakika yeterlidir. Kremanın kıvamını kontrol ederek, istediğin yoğunluğa ulaştığında mikseri durdurabilirsin.

Muzların kararmasını önlemek için muz dilimlerini limon suyu ile hafifçe fırçalayabilirsin. Bu, muzların tazeliğini ve rengini korumasına yardımcı olur.

Umarım bu bilgiler faydalı olur. Kolay gelsin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pasta Üstü Yazıları

Pasta Üstü Yazıları

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halleyli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halleyli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Çikolatalı Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Meyveli Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lorlu Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Doğum Günü Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Doğum Günü Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Kekten Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Kekten Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri