Doğum Günü Pastası Doğum günleri, insanların hayatındaki özel ve anlamlı günlerdir. Bu özel günü taçlandırmanın en güzel yollarından biri, lezzetli ve görsel açıdan etkileyici bir doğum günü pastası kesmektir. Doğum günü pastası, kişinin damak tadına ve zevkine hitap edecek şekilde özenle hazırlanmalıdır. Günümüzde doğum günü pastaları, çeşitli şekillerde ve lezzetlerde sanat eseri niteliğinde yapılmaktadır. Pastalar, çiçek, araba, bebek gibi farklı şekillerde olabilir veya öğretmenlik ya da doktorluk gibi meslekleri çağrıştıracak temalarda hazırlanabilir. İç malzemesi ise kişisel tercihlere göre meyveli, sade, kakaolu, kremalı veya çikolatalı olabilir. Butik şekilde hazırlanan doğum günü pastaları, renkli ve lezzetli alternatifler sunar. Bu tür pastalar, özel bir beceri gerektirmese de el becerisi ve dikkat isteyen tariflerdir. Şeker hamuru, şekil vermek ve desen çıkarmak için sıkça kullanılır, çünkü kolayca şekil alabilir. Şimdi, lezzetli bir doğum günü pastası nasıl yapılır, birlikte inceleyelim. Doğum Günü Pastası Yapımı İçin Gerekli Malzemeler Keki İçin
Dış Kısmı İçin
Ara Kreması İçin
Keki Islatmak İçin
Doğum Günü Pastası Nasıl Yapılır? Doğum günü pastası yapımı için ilk olarak pastanın keki hazırlanmalıdır. Biz bu tarifte çilek şeklinde bir görünüm elde etmek istedik. Bu tür pasta kalıplarını pasta malzemeleri satan yerlerde bulabilirsiniz. Kekin yapımı için yumurta ve şeker iyice çırpılır. Ardından kabartma tozu, süt, sıvı yağ ve gıda boyası eklenir ve iyice çırpılır. Kontrollü bir şekilde un eklenir ve kırmızı bir kek hamuru elde edilir. Akışkan kıvamda olan kek hamuru, yağlanmış kek kalıbına dökülür ve 180 derece fırında kırk dakika kadar pişirilir. Bu esnada krema hazırlanır. Krema için gıda boyası ve yağ hariç diğer malzemeler bir tencereye alınır, iyice çırpılır ve ocağa alınarak kaynayıncaya kadar pişirilir. Kaynamaya başlayınca birkaç dakika daha kaynatılır, ocaktan alınarak gıda boyası ve yağ eklenir. Mikserle çırpılır ve pürüzsüz bir krema elde edilir. Kek piştikten sonra soğuması beklenir ve ikiye kesilerek arasına krema sürülür. İkinci kat kapatılır. Dış kısmı için kırmızı şeker hamuru, pastanın büyüklüğüne göre yağlı kâğıt arasında açılır ve pastanın üzeri kaplanır. Yeşil şeker hamuru ile yaprak şekilleri hazırlanır ve üst kısmına yerleştirilir. Son olarak sarı şeker hamuru ile küçük nokta şekillerinde süslemeler yapılır ve pasta üzerine eklenir. Pasta servise hazırdır. Birkaç saat dinlendirildikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Calibe
22 Temmuz 2024 PazartesiAcaba doğum günü pastası yaparken şeker hamurunu açarken zorlanan oldu mu? Ya da pastanın keki yeterince kabarmadığında ne yapıyorsunuz?
Cevap yazAdmin
22 Temmuz 2024 PazartesiCalibe, doğum günü pastası yaparken şeker hamurunu açarken zorlanan biri olarak, şeker hamurunu yoğururken biraz nişasta veya pudra şekeri kullanmayı denemenizi öneririm. Bu, hamurun yapışmasını önler ve daha kolay açılmasını sağlar. Ayrıca, şeker hamurunu açarken altını ve üstünü hafifçe nişastalayarak merdaneyle açabilirsiniz.
Pastanın keki yeterince kabarmadığında ise, keki yaparken kullandığınız kabartma tozunun taze olmasına dikkat edin. Ayrıca, un ve kabartma tozunu elemek kekin daha fazla kabarmasına yardımcı olur. Yumurtaları ve şekeri iyice çırpıp, havalı bir karışım elde ettiğinizden emin olun. Bu ipuçları umarım işinize yarar! Kolay gelsin!