Lezzeti enfes olan Halley pasta, pratik yapımı ve tadıyla hem büyüklerin hem de küçüklerin çok sevdiği bir pasta çeşididir. Daha önce birçok kez yaparak beğeni topladığım bu pastanın tarifini, sizlerle de paylaşmak istedim. Halley Pasta Malzemeleri
Kreması İçin
Sosu İçin
Üzeri İçin
Halley Pasta Nasıl Yapılır? İlk olarak kek hazırlanmalıdır. Bir kabın içerisine yumurta ve toz şeker koyulup, köpürene kadar çırpılmalıdır. Sıvı yağ, süt, vanilya, un ve kabartma tozu koyulup, karıştırılmalıdır. Tepsi yağlanmalıdır. Önceden ısıtılmış 170 derecede kek pişirilmelidir. Pişen kek, soğumaya bırakılmalıdır. Sos için; süt, kakao ve toz şeker, tencereye koyulmalıdır. Koyulaşana kadar pişirilmelidir. Soğuyan kek kare şeklinde kesilmelidir. Her tarafı sosa bulanmalıdır. Buzdolabında iki saat bekletilmelidir. Krema içinse; süt, şeker, un ve vanilya koyulaşana kadar pişirilmelidir. Piştikten sonra labne peynir de eklenip, 5 dakika mikser ile çırpılmalıdır. Buzdolabından çıkarılan kekler, enlemesine kesilmelidir. Daha sonra hazırlanan krema aralarına sürülüp, Hindistan cevizine bulanmalıdır. En son Antep fıstığı da serpildikten sonra, servise hazırdır. Afiyet olsun. |