Kek Pasta Tarifleri Kek ve pasta tarifleri, mutfak kültürümüzün çay saatleri ve özel günleri için vazgeçilmez tatlıları arasında yer alır. Marifetli ellerin mutfakta bulunan her malzemeyi değerlendirerek hazırladığı bu lezzetler, çeşitlilik bakımından oldukça zengindir. Çikolatalı kek ve pastalar, meyveli kek ve pastalar, cheesecakeler en pratik şekilde yapılıp kısa sürede servise hazır hale getirilebilir. Çikolatalı Şato Pasta Tarifi Gerekli Malzemeler (6 Kişilik)
Kreması İçin
Üzeri İçin
Çikolatalı Şato Pastası Nasıl Yapılır? Kekin hazırlanması için, öncelikle yumurta ve muz bir kapta mikserle çırpılır. 3 kaşık tereyağı ile bitter çikolata kısık ateşte eritilir. Eriyen çikolata yumurtanın içerisine eklenip karıştırılır. Un, süt ve kabartma tozu da ilave edilip çırpılmaya devam edilir. Hazır olan kek hamuru yağlanmış, kelepçeli bir kek kalıbının içerisine dökülür. 170 dereceye getirilmiş sıcak fırına konularak 40 dakika kadar pişirilir. Kreması için, tencereye tereyağı hariç tüm malzemeler konur ve orta ateşte krema koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ocaktan alınan kremanın içerisine tereyağı eklenip mikserle 2-3 dakika çırpılır. Bu arada 200 gram bitter çikolata benmari usulü eritilir. Pastanın etrafına sarılacak kadar uzun olan yağlı kâğıdın üzerine eriyen çikolata kalın bir şerit şeklinde yayılır. Soğuması için katlamadan buzdolabına konur. Fırından çıkan kek soğuduktan sonra tercihe göre 2-3 kat olacak şekilde bölünür. Kek dilimlerinin arasına soğumuş olan krema sürülür ve kat kat dizilir. En üste vişneler dizilir. Kalan krema ile pastanın üstü süslenir. Dolaptan çıkarılan çikolatalı yağlı kâğıt pastanın etrafına dolanır. Yağlı kâğıt dikkatlice sıyrılarak alınır. Hazır olan pasta buzdolabında yarım saat dinlendirildikten sonra servis edilir. Balkabaklı Kek (Cheesecake) Tarifi Gerekli Malzemeler
Balkabaklı Cheesecake Nasıl Yapılır? Yulaflı bisküviler istenilen miktardaki ceviz, badem ve fındık ile mikserde ufalanır ve un haline getirilir. Süt ile karıştırılıp kelepçeli bir kalıbın içerisine bastırılarak döşenir ve buzdolabına konur. Balkabakları soyulup küçük küçük doğranır. Üzerini geçecek kadar su ilave edilip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Bir kabın içerisinde labne peyniri ve süzme yoğurt çırpılır. Üzerine yumurtalar teker teker kırılıp çırpılır. Un ve toz şeker de eklenir ve çırpılmaya devam edilir. Dolapta soğuyan kalıp çıkarılır. Üzerine küçük küçük balkabağı parçaları serpiştirilir. Çırpılmış olan peynirli kek harcı, en üste kalıbın içerisine dökülür. Kalıbın üzerine folyo kağıdı birkaç kez sarılır. Fırın tepsisinin içerisine su koyulduktan sonra kelepçeli kalıp tepsiye konur ve öyle fırına atılır. 160 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir. Bu sürede geri kalan bal kabaklarının içerisine bal ve 1 tatlı kaşığı tereyağı konup rondodan geçirilir ve püre haline getirilir. Eğer fazla katıysa biraz süt eklenir. Balkabağı püresi soğuyan kekin üzerine yayarak dökülür. Ceviz ile süslenir. Kalıbın üzeri bu kez de streçle kapatılır. Servis edebilmek için cheesecake buzdolabında 6 saat bekletilir. |