Yanardağ Pastası Yanardağ pastası, görünümü ve lezzeti ile dikkat çeken, oldukça pratik ve hızlı bir şekilde hazırlanabilen bir tatlıdır. Özellikle ani gelen misafirleriniz veya çocuklarınız için ideal bir tercih olabilir. Yaklaşık yarım saat içinde hazırlayabileceğiniz bu pasta, görselliği ile de fark yaratır. Şimdi, yanardağ pastasının nasıl yapıldığını detaylı bir şekilde inceleyelim. Yanardağ Pastası Malzemeleri
Yanardağ Pastası Nasıl Yapılır? Öncelikle beyaz çikolata sosunu hazırlamakla işe başlayın. Bunun için uygun bir tencere içerisine bir su bardağı sütü ve bir paket beyaz çikolata sosunu boşaltın ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Aynı şekilde meyveli sosu da paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın ve her iki sosun soğuması için bir kenara alın. Üzerleri kabuk tutmasın diye ara ara karıştırmayı unutmayın. Sıra krem şantiyi hazırlamaya geldi. Bunun için uygun bir karıştırma kabının içine bir su bardağı soğuk sütü alın ve kutunun içinden çıkan iki poşet krem şantiyi de üzerine dökerek mikser yardımı ile iyice katılaşana kadar çırpın. Hazır pasta kekinin üst kısmını alt taban yapın ve düz bir tabak üzerine alarak soğuk süt ile iyice ıslatın. Diğer pasta kekini sekiz eşit üçgen parça şeklinde düzgünce kesin. Bunun için ilk olarak keki dörde bölün ve her parçayı tekrar ikiye bölün, toplamda sekiz eşit parça olacak. Hazırlamış olduğunuz krem şantinin içine dilimlere ayırdığınız muzu, damla çikolatayı ve kakaolu bisküvi kırıntılarını ekleyerek karıştırın. Sütle ıslatılmış olan kekin tam ortasına hazırlanmış olan krem şantiyi dökün ve kekin kenarlarında biraz boşluk kalsın. Bombeli kubbe şeklinde olmalı. Daha sonra krem şantinin üzerine soğumuş olan beyaz çikolata sosunu dökün. Üzerlerine kenarları da kapanacak şekilde üçgen kesilmiş kek parçalarını yerleştirin. Kek dilimleri arasında kalan boşluklara da soğumuş olan çilek sosunu dökün. Buzdolabında yaklaşık olarak bir saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Yanardağ pastası yaparken, farklı meyve ve sos çeşitleri kullanarak pastanın lezzetini ve görünümünü zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca, pasta keki yerine evde yapılan kakaolu kek de kullanılabilir. Bu pastayı daha da özel kılmak için üzerine rendelenmiş çikolata veya fındık parçaları serpebilirsiniz. Yanardağ pastasının servisi sırasında, yanında vanilyalı dondurma sunmak da hoş bir dokunuş olacaktır. |