Çikolatalı Çilekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Çikolatalı Çilekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Çilekli Pasta

Çikolatalı çilekli pasta, görenlerin dayanmakta zorlandığı, ağız sulandıran bir lezzettir. Özellikle çocukların asla hayır diyemeyeceği bu pasta türü, birçok davet ve etkinlikte başrolü oynar. Hem lezzeti hem de görselliğiyle dikkat çeken çikolatalı çilekli pasta, pastacılarda kolaylıkla bulunabilir. Ancak, hijyen ve malzeme kalitesi açısından evde yapılması tercih edilebilir. Bu sayede çocuklarımıza ve sevdiklerimize daha sağlıklı besinler sunabiliriz. Benim bu pasta ile tanışmam 2001 yılında oğlumun doğum gününde, pasta bulamadığım bir doğu ilçesinde başladı. Çok sevdiğim bir arkadaşımın yardımıyla yaptığım bu pasta, o günden beri favorim oldu. Bu tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum; umarım siz de denersiniz.

Çikolatalı Çilekli Pasta için Gerekli Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 3 Türk kahve fincanı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 fincan ılık su
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 kahve fincanı un
  • 1 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı şeker (keki ıslatmak için)

Kreması için Gerekli Malzemeler

  • 1 paket çikolatalı puding
  • 3,5 su bardağı süt
  • 100 gram çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım kilo çilek

Çikolatalı Çilekli Pasta Nasıl Yapılır?

Çikolatalı çilekli pasta yapımına ilk olarak keki hazırlayarak başlıyoruz. 3 yumurtayı ve toz şekeri bembeyaz bir krema elde edene kadar çırpıyoruz. Ardından kakao, süt ve ılık suyu ekleyip bir süre daha çırpıyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırptıktan sonra, yağladığımız kelepçeli bir kek kalıbına döküyoruz. Hazırladığımız keki, önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz. Kek pişerken fırını açmadan kontrol ediyoruz. Kek pişerken kremayı hazırlıyoruz.

Kreması için, bir paket puding ve sütü küçük bir tencereye koyup kaynayıncaya kadar kısık ateşte karıştırıyoruz. Kaynayan pudinge tereyağı ve çikolatayı ekleyip her ikisi de eriyene kadar mikserle çırpıyoruz. Daha sonra ılınması için bir kenara alıyoruz. Fırından çıkardığımız kek soğuyunca, kalıptan çıkarıp tam ortadan iki eşit parçaya bölüyoruz. 1 bardak süt ve 2 kaşık şekeri karıştırıp her iki kekin iç kısımlarına sürüyoruz. Hazırladığımız çikolata sosunun yarısını, bir kat kekin iç kısmına yayıyoruz. Yıkayıp ortadan kestiğimiz çilekleri çikolata sosunun üzerine diziyoruz ve diğer keki üzerine kapatıyoruz. Kalan çikolata sosunu da ikinci kekin üzerine eşit miktarda gezdirip spatula ile düzeltiyoruz. Pastanın üst kısmını çileklerle süsleyip buzdolabında yaklaşık 4 saat bekletiyoruz.

Bu pasta özellikle çocuklarınızın çok seveceği bir lezzettir. 4 saat beklettikten sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri