Çikolata, herkesin sevdiği ve kendi başına harika bir tatlıdır. Özellikle bayanların vazgeçilmezidir ve mutluluk verir. Çikolata, pastalardan keklere, pudinglerden dondurmalara kadar birçok tatlıda kullanılabilir. Çikolatalı pastalar, genel olarak herkesin tercih ettiği ve sevdiği pasta türlerindendir. Çikolatalı Rulo Pasta Malzemeleri Keki İçin
Arası İçin
Kek Ufalandıktan Sonra İçine Koyulacaklar
Çikolatalı Rulo Pasta Nasıl Yapılır? Kekimizi yapmaya başlamak için öncelikle yumurtaları bir kaba alıp çırpıyoruz. Yumurtalar köpürene kadar çırptıktan sonra toz şekeri ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra un, kakao, su ve kabartma tozunu ekleyip kıvama gelene kadar çırpıyoruz. Hazırladığımız karışımı önceden yağladığımız fırın tepsisine döküyoruz. Fırını önceden 200 derecede ısıtıyoruz ve kekimizi fırına koyuyoruz. Kek piştikten sonra soğuması için bir kenarda bekletiyoruz. Kek pişerken, çikolatamızı eritmeye başlıyoruz. Çikolatayı eritmek için benmari usulü kullanabilirsiniz. Bir tencereye su doldurup kaynatın, ardından çikolatayı küçük bir kaba koyarak tencerenin üzerine yerleştirin ve çikolatanın erimesini bekleyin. Çikolata eridikten sonra krem şantiyi hazırlamaya geçiyoruz. Bir kaba krem şantiyi dökün, üzerine süt ve Hindistan cevizini ekleyip karışım kıvama gelene kadar çırpın. Hazırladığınız krem şantiyi buzdolabında soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra ufalamaya başlayın. Ufalanmış kekin üzerine eritilmiş çikolata ve sütü ekleyip tüm malzemeleri iyice yoğurun. Tezgahın üzerine streç film serin ve üzerine yoğurduğunuz kek karışımını yerleştirin. Karışımın üzerine hazırladığınız krem şantiyi döküp eşit bir şekilde yayın. Streç filmi kullanarak karışımı dikkatlice rulo şeklinde sarın. Sarılmış ruloyu buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Dinlenen rulo pastayı dolaptan çıkarın ve dilimleyerek servis tabağına alın. Üzerine çikolata sosu dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |