Meyveli mozaik pasta, çocuklar başta olmak üzere herkesin severek tükettiği tatlılardan biridir. İçine eklenen meyve parçaları ile muhteşem bir lezzet haline gelir. Mozaik pasta, arzu edilen her türlü meyve çeşidi ve farklı malzemelerle hazırlanabilir. Yapımı oldukça basit olan bu tatlıyı, canınız çektiği anda kolayca hazırlayabilir ve iki saat içinde afiyetle tüketebilirsiniz. Kalan pasta, buzdolabında kolaylıkla muhafaza edilebilir. Ayrıca, çocuklarınıza, arkadaşlarınıza, kermeslerde veya toplantılarda bu nefis lezzeti sunarak damak ve göz zevkinizi tatmin edebilirsiniz. Eşinize sürpriz yapmak isterseniz, akşam çayının yanında bu leziz meyve şölenli mozaik pastayı ikram edebilirsiniz. Bisküvi ile hazırlanan meyveli mozaik pasta, aniden gelen misafirlerinize sunabileceğiniz en lezzetli hafif tatlılardan biridir. Meyveli Mozaik Pasta İçin Gerekli Malzemeler
Meyveli Mozaik Pasta Nasıl Yapılır? İlk önce tereyağını bir tencerede eritin ve ardından ocaktan alın. Pötibör bisküvileri elinizle çok ufak olmayacak şekilde kırın. Tereyağının içine pudra şekerini, toz kakaoyu ve yumurtayı ekleyip iyice çırpın. İnce doğranmış kayısı ve incirleri de karışıma ilave edin. Sıcak su ile ıslatılan kuru üzümü de ekleyip iyice harmanlanana kadar karıştırın. Hazırladığınız meyveli karışımı mutfak tezgahının üzerine serdiğiniz streç film üzerine boşaltın ve iyice bastırın. Ardından her iki tarafından kaldırarak mozaik görünümü vermek için uzun kenarları birleştirin. Meyveli mozaik pastayı yaklaşık olarak 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin. İyice donmuş olan pastayı dilimleyip servis tabağına alın. Ekstra Bilgiler Meyveli mozaik pasta, farklı kuru meyveler ve çerezler eklenerek de hazırlanabilir. Ceviz, fındık, badem gibi kuruyemişler tatlının lezzetini ve besleyici değerini artırabilir. Dilerseniz tarife taze meyveler de ekleyerek daha ferah bir tat elde edebilirsiniz. Ayrıca, çikolata sosu veya hindistan cevizi ile süsleyerek pastanızı daha çekici hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Abdülmucib
20 Temmuz 2024 CumartesiMeyveli mozaik pastayı hazırlarken yumurtaları karışıma eklediğimde tereyağı hala sıcak olursa yumurtalar pĹşer mi?
Cevap yazAdmin
20 Temmuz 2024 CumartesiAbdülmucib, tereyağı çok sıcak olduğunda yumurtaları karışıma eklemek, yumurtaların pişmesine neden olabilir. Bu durumda pastanın kıvamı ve lezzeti olumsuz etkilenebilir. Tereyağını eklemeden önce biraz soğutursanız, yumurtaların pişmesini önleyebilir ve daha iyi bir sonuç elde edebilirsiniz.