Tatlı Pastalar Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Tatlı Pastalar Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Pastalar

Tatlı pastalar, özellikle büyük küçük herkesin severek tükettiği lezzetler arasındadır. Farklı malzemeler kullanılarak kolaylıkla hazırlanabilirler. İçerisine çeşitli meyveler eklenerek ve çikolata kullanılarak daha da nefis hale getirilebilirler. Bu muhteşem lezzetteki tatlı pastalar, eve gelen misafirlere ikram edilebilecek en güzel seçeneklerden biridir. Çoğunlukla çikolatalı olarak hazırlanan tatlı pastalar, tatlı krizine girenler için ideal bir seçimdir. Sevdiklerinizi mutlu etmek istiyorsanız, tatlı pastalar hazırlayarak onların gönlünde taht kurabilirsiniz.

Muzlu Malaga Pastası Malzemeleri

  • 1 kat pandispanya (Kalınlığı yaklaşık olarak 2 cm olmalıdır)
  • 3-4 adet muz

Kreması İçin

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 50 gram tereyağı ya da margarin

Ganaj İçin

  • 3 paket sütlü ya da bitter çikolata
  • 200 ml sıvı krema
  • Fındık kırıntısı

Muzlu Malaga Pastası Nasıl Yapılır?

Kremayı hazırlamak için bir tencereye sütü, unu ve toz şekeri ekleyin. Ocağın üzerine alın ve çırpma teli ile karıştırarak koyu kıvam alana kadar pişirin. Krema koyulaştığında tereyağını ekleyerek eritin. Ardından kremayı soğuması için kenara alın. Ganajı hazırlamak için, başka bir tencereye sıvı kremayı alın ve ısınmasını bekleyin. Daha sonra çikolatayı kırarak içine ekleyin ve karıştırarak eritin. Hazır pandispanyayı muzların genişliğinde olacak şekilde boyuna göre kesin. Muzlar küçük ise bölmeden de kullanılabilir. Soğuyan kremadan pandispanya dilimlerinin üzerine 2 kaşık sürün. Ardından muzları kremanın üzerine yerleştirin ve tüm kek dilimlerini bu şekilde hazırlayın. Soğuyan ganajı tüm kek dilimlerinin üzerine dökün ve her tarafını kaplayın. Fındık kırıkları ile süsleyin. Buzdolabında bir saat kadar soğumaya bırakın. Muzlu malagaları servis tabağına alın.

Afiyet olsun.

Bitterli Rulo Pasta Malzemeleri

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Kreması İçin

  • 200 ml sıvı krema
  • 200 gram bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Bitterli Rulo Pasta Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir kasenin içinde yumurtaları, toz şekeri ve suyu tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar mikser ile çırpın. Daha sonra unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve tahta kaşık ile aynı yönde olacak şekilde yavaşça karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra karışımı eşit şekilde dökün. Önceden 180-190 dereceye ayarlanmış fırında keki pişirin. Kek piştikten ve soğuduktan sonra dört eşit parçaya bölün. Başka bir tencerede kremayı ısıtın ve içine bitter çikolatayı kırarak ekleyin. Çikolata eriyene kadar karıştırın. Soğuyan kremanın içine toz şekeri ilave edin ve çırpın. Krema soğuyup sertleşmeye başladığında kekin arasına sürün ve rulo şeklinde sarın. Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata sürerek süsleyebilirsiniz. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Oktay Usta Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Oktay Usta Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri