Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Pasta

Pudingli pasta, ev hanımlarının büyük bir kolaylıkla kısa sürede hazırlayabileceği lezzetli pasta çeşitlerinden biridir. Yaklaşık olarak yarım saat gibi kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz bu pasta, tatlı krizlerinizi karşılayacak niteliktedir. Eğer "uzun süre pasta keki ve pasta kreması hazırlayacak vaktim yok" diyorsanız, bu tarif tam size göre. Pudingli pasta, çarçabuk hazırlanmasının yanı sıra hazır pastaları aratmayacak lezzetiyle de sizi kendisine hayran bırakacaktır. Damakları şenlendiren lezzeti kadar gözlere de hitap eden görselliği sayesinde konuklarınıza da iç huzuruyla ikram edebileceğiniz bir pasta özelliği taşır. Pudingli pasta, diğer pastalara oranla daha hafif olduğu için, diyet yapanlar ve ağır unlu ve bol şekerli tatlılardan uzak duranlar için mükemmel bir kurtarıcıdır.

Pudingli Pasta İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket hazır çikolatalı puding
  • 1 paket hazır muzlu puding
  • 2 paket kakaolu pötibör bisküvi
  • 1 paket sade pötibör bisküvi
  • 1 paket beyaz çikolata
  • 1,5 litre soğuk süt
  • 1 kase dolusu dövülmüş ceviz veya fındık içi
  • 1 kase soğuk süt

Pudingli Pasta Nasıl Yapılır?

Pudingli pasta hazırlığına ilk olarak pudingi pişireceğimiz tencereyi yıkayarak başlayalım. Ardından soğuk sütü tencereye alarak üzerine muzlu puding ve çikolatalı pudingi ilave edin ve tel çırpıcı yardımıyla çırparak tencereyi ocağa koyup sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kaynayana kadar pişirin. Kıvam alarak kaynayan muhallebinin altını kısarak 3-5 dakika daha kısık ateşte kaynatın ve tencereyi ocaktan alarak soğumaya bırakın. Muhallebi soğurken, kaymak bağlamaması için ara sıra karıştırmanız gerekmektedir.

Ardından hazır hale gelen muhallebiden, pastayı yerleştireceğimiz geniş bir servis tabağının tabanına kaşık yardımıyla sürün. Daha önce 1 kase ayırdığınız sütün içerisine önce sade bisküvileri tek tek batırarak tabanına muhallebi sürdüğünüz servis tabağına bir sıra dizin. Sade bisküvilerin üzerini pudingle kapladıktan sonra, sade bisküvilerin üzerine kakaolu bisküvileri süte batırarak tek tek dizin ve kakaolu bisküvilerin üzerine de yine puding sürerek kaplayın. Üçüncü kat olarak yine kakaolu bisküvilerin üzerini pudingle kaplayın ve ardından dövülmüş fındık veya ceviz içi serpiştirin. Kalan bisküvileri, önceden hazırladığınız gibi kat kat aralarına puding sürerek dizin. Tencerede kalan pudingi pastanın üzerine dökün ve bir spatula yardımıyla yayın.

Daha sonra ufak bir tencereye bir miktar su ilave ederek kaynatın. Su kaynadıktan sonra, küçük bir kasenin içine kırarak eklediğiniz bir paket beyaz çikolata kasasını tencerenin içine yerleştirerek beyaz çikolataları benmari usulü eritin. Eriyen beyaz çikolataları bir çatal yardımıyla pastanın üzerine ince çizgiler şeklinde dökün ve süsleyin. Ardından pastanın üzerine kalan dövülmüş fındık veya ceviz içini serpiştirerek süsleyin. Pastayı buzdolabına koyarak, vaktiniz varsa bir gece bekletin. Bu, bisküvilerin pudingle birleşerek yumuşamasını ve daha lezzetli olmasını sağlar. Ancak vakit kısıtlı ise en az 2-3 saat bekletip dolaptan alın ve dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çilekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Ağlayan Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ağlayan Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Kız Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Kız Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çikolatalı Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Halleyli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halleyli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri