Karaorman Pastası Karaorman Pastası, her ne kadar görünüşte farklı olsa da, kökeni Almanya'ya dayanmaktadır. Almanya'da 1930'lardan bu yana yapılan bu pastanın dünya genelinde tanınması ise daha yenidir. Pastanın kökeni hakkında kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, tahminlere göre Almanya'daki Kara Orman bölgesinden çıktığı düşünülmektedir. Temel malzemeleri arasında vişne ile ıslatılmış çikolatalı bisküviler, krema, rendelenmiş çikolata ve vişne bulunmaktadır. Karaorman Pastası İçin Gerekli Malzemeler
Kreması İçin
Karaorman Pastası Nasıl Yapılır? Öncelikle şeker ve yumurtayı bir kap içerisinde mikser ile en az 10 dakika boyunca karıştırıyoruz. Daha sonra kakao dışındaki tüm malzemeleri ekleyip tekrar karıştıralım. Bu karışım iyice homojen hale geldikten sonra son olarak kakaoyu ekleyelim. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. Kullanacağınız kalıbın veya çemberin ölçüsü 18-20 cm arasında olmalıdır. Pandispanya piştikten sonra soğumaya bırakalım. İyice soğuduğundan emin olduktan sonra streç film ile kaplayalım ve oda sıcaklığında 1-2 gün dinlendirelim. Yarım litre sütü tencerede kaynatalım. Bu sırada un, nişasta, şeker ve yumurta sarılarını başka bir kapta karıştıralım. Süt kaynadığında, bu karışıma biraz kaynamış süt ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Hazırladığımız bu karışımı kaynayan sütün üzerine döküp sürekli karıştırarak pişirelim. Doğradığınız bitter çikolataları içine ekleyip sürekli karıştırarak eritin. Hazırladığınız bu kremayı düz ve geniş bir tepsiye dökün, spatula yardımıyla havalandırarak karıştırın. İyice soğuduktan sonra bir tabağa alın. 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı süt ile iyice karıştırın. Vişne kompostosunun vişnelerini ve suyunu ayırın. Pandispanyayı üçe böldükten sonra en alt kısmını servis yapacağınız tabağa koyun ve komposto suyu ile yumuşatın. Bu işlem için fırça kullanabilirsiniz. Üzerine kremayı sürün, ardından damla çikolataları ve vişne tanelerini serpiştirin. Bir kat daha krema sürdükten sonra bir kat da krem şanti sürün ve buzdolabında beklemeye bırakın. Dolaptayken diğer krem şantiyi bir bardak süt ile çırpın. Pastayı dolaptan çıkardıktan sonra üzerine yeniden bir kat krem şanti sürün, pastanın yanlarını süsleyin ve çikolata ekleyin. En iyi sunumu elde etmek için pastayı 1 gece buzdolabında bekletin. Afiyet olsun. |