Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Misafirlerinize ikram edeceğiniz servis tabaklarına ayrı bir şıklık katacak olan frambuazlı pastanın, yumuşacık pandispanyası ile tadına bayılacaksınız. Pasta kremasının üzerindeki frambuazlar, kremanın ağır tadını yumuşatıyor. Küçükten büyüğe herkesin oldukça severek yiyeceği frambuazlı pastayı mutlaka denemenizi öneririm.

Frambuazlı Pasta Malzemeleri

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Ara Kreması İçin

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
Üzerine Sürülecek Krema İçin

  • 2 su bardağı süt
  • 2 paket çilekli krem şanti
Üzerini Süslemek İçin

  • 300 gram frambuaz
  • Rendelenmiş beyaz çikolata
Frambuazlı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir kabın içerisine yumurtaları ve toz şekeri ilave ederek beyazlaşıncaya kadar mikserin yüksek ayarında çırpın. Daha sonra sıcak su, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ettikten sonra azar azar un ilave ederek karıştırın. Pandispanya hamuru hazırlanırken karışımın içerisine un ilave ettikten sonra mikserle çırparsanız pastanın hamuru kabarmayabilir. Bu nedenle hamuru hazırlarken un ilave edildikten sonra mikser kullanmamanızı öneririm. Hazırladığınız pandispanya hamurunu yağlanmış kelepçeli kek kalıbına boşaltın ve hamurun arasında kabarcık kalmaması ve güzel kabarması için kalıbı sallayın. Daha önceden ısıtılmış olan 180°C fırının orta rafında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin ve pandispanya hamuru biraz soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.

Hamurunuzu iyice soğumaya bıraktıktan sonra bir tencerenin içerisine süt, un ve nişastayı ilave ederek ocağınızı yakın ve kremanın topaklanmaması ve dibine tutmaması için kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kremanız kaynamaya başlayınca altını kısın ve iki üç dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatarak şeker ve yağı ilave edip soğumaya bırakın. Ayrı bir kabın içerisine süt ve çilekli krem şantileri ilave ederek mikser yardımı ile koyulaşıncaya kadar çırpın. İyice soğumuş olan pandispanya hamurunu enine ortadan ikiye kesin ve arasına pişirip soğuttuğunuz kremayı eşit miktarda yaydıktan sonra üzerine pandispanya hamurunun diğer yarısını kapatarak pastanın üzerini çilekli krem şanti ile açık yeri kalmayacak şekilde kaplayın. Pastanızın üzerine rendelenmiş beyaz çikolataları serptikten sonra taze veya dondurulmuş olan frambuaz parçaları ile pastanızı süsleyin ve buzdolabında bir saat dinlendikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Yanardağ Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Yanardağ Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Prenses Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri