Havuçlu pasta, havuç aromasının vanilya ve tarçınla birleşimiyle ortaya çıkan, birçok kişi tarafından sevilerek tüketilen muazzam bir lezzettir. Özellikle misafirlerinize ikram edebileceğiniz bir lezzet olan havuçlu pasta, çay saatlerinde mükemmel bir seçenek olabilir. Yapılması ve tarifi oldukça kolay olan bu lezzetin tarifini sizlerle paylaşacağım. Havuçlu Pasta Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Havuçlu Pasta Üst Kreması İçin
Havuçlu Pasta Nasıl Yapılır? Bir tencere içine toz şeker ve yumurtalar kırılarak çırpılır. Şekerin karışımı ile yumurta yardımı ile karışarak köpürür. Sıvı yağ eklenerek üzerine ılık süt eklenir ve çırpmaya devam edilir. Daha önceden hazırlanan un elenerek karışıma eklenir. Bu aşamada unun topaklanmaması için sürekli karıştırılır. Karışımın üzerine kabartma tozu, vanilya ve tarçın eklenerek karıştırılır. Ceviz ve rendelenmiş havuç eklenerek karışımımız hazırlanmış olur. Koyulaşan karışım, daha önceden yağlanmış tepsiye güzelce yayılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 50 dakika kadar pişirilir. Pişen kek soğumak üzere tezgaha alınır. Bu arada geniş bir kase içerisinde krem şanti ve 1 çay bardağı süt çırpılır. Başka bir kap içerisine kaymaklı labne ve pudra şekeri eklenerek karıştırılır. Bu iki karışım birbirine eklenerek yaklaşık 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirilir. Soğuyan kekin üzerine dinlendirilmiş krema aktarılır ve kek üzerinde güzelce yayılır. Havuçlu pasta, yaklaşık 1 saat kadar dolapta bekletilerek kremanın keke geçmesi sağlanır ve kekin yumuşaması sağlanır. Akabinde dolaptan çıkarılan kek dilimlere ayrılarak tatlı tabağına alınır ve servis edilir. Afiyet olsun. |