Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek pasta, birçok pasta çeşidine göre daha hafif ve lezzetli bir pasta türüdür. Yumuşacık, sünger gibi bir kekin içi dolu krema ve enfes muz aromasıyla birleştiğinde, üzerine damla çikolatası eklenerek tam anlamıyla bir lezzet şöleni haline gelir. Adından da anlaşılacağı gibi köstebek pasta, küçük toprak yığını şeklinde görünür ve tam bir köstebek yuvasını andırır. Dilerseniz bugünkü tarifimize uyarak nefis bir köstebek pasta yapabilirsiniz. Tarifi adım adım takip ederek garantili ve defalarca denenmiş bir sonuç elde edeceksiniz.

Köstebek Pasta İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet yumurta (yumurtanın akı ve sarısı ayrı ayrı kullanılacak),
  • 1,5 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı süt,
  • 3 yemek kaşığı kakao,
  • Yarım su bardağı ılık su,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 2,5 su bardağı un,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket şekerli vanilin.

Kreması İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt,
  • 5 yemek kaşığı un,
  • 2 paket vanilin,
  • 6 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme dolusu),
  • 1 paket sade kremşanti,
  • 1 su bardağı damla çikolata,
  • Arasına dizmek için 4 veya 5 adet muz.

Köstebek Pasta Nasıl Yapılır?

Köstebek pasta yapımına ilk olarak kek ile başlıyoruz. Öncelikle derin bir kaseye üç adet yumurtanın sarısını ve toz şekeri koyuyoruz. Mikser ile önce kısık devirde, daha sonra yüksek devirde köpük köpük bir krema elde edinceye kadar çırpıyoruz. Ardından ılık su, sıvı yağ, süt ve kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz. Ayırdığımız yumurta akını bir tutam tuz ile beyaz bir köpük elde edinceye kadar çırpıp diğer kek malzemelerinin içine karıştırıyoruz. Daha sonra kabartma tozu, vanilin ve unu bir elek yardımı ile havadan eleyerek keke katıyoruz. Bu işlem kekin yumuşacık ve daha kabarık olmasını sağlayacaktır. Yaklaşık 22 cm olan kelepçeli bir kek kalıbını yağlayıp hazırladığımız keki içerisine döküyoruz. Kekin kalıbın her yerine eşit dağılması ve hava kabarcıklarının kaybolması için iyice sallıyoruz. Ardından önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.

Un, vanilin ve toz şekeri tencereye koyup süt ekliyoruz. Kremanın topaklanmaması için sütü eklerken çırpma teli ile karıştırıyoruz. İyice karıştırdığımız kremayı ocağa alıp kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayan ve kıvam alan kremaya tereyağını ekleyip mikserle çırpıyoruz. Hazırladığımız kremayı bir kenara koyup soğutuyoruz. Bu arada fırından çıkardığımız keki ılıması için yaklaşık 15 dk. bekletiyoruz. Ardından kalıptan çıkarıp kenarlarından bir parmak kalacak şekilde kekin ortasından ince bir tabaka sıyırıyoruz. Kekin üst kısmından aldığımız keki bir kenara koyup köstebek kekin üzerine soyduğumuz muzları diziyoruz. Ardından soğuyan kremaya bir paket kremşanti ekleyip mikser ile iyice çırpıyoruz. Son olarak kremaya damla çikolatayı karıştırıyoruz ve kremayı muzların üzerine tepeleme bir şekilde koyup etrafını düzeltiyoruz. Daha sonra kekin ortasından sıyırdığımız kek parçalarını iyice ovalayıp kremanın üzerine gezdiriyoruz. Köstebek pasta bittiğinde küçük bir toprak yığını gibi görünmesi gerekiyor; birçok kişi köstebek yuvası görmüştür, tam da o şekilde olacak, adı da zaten buradan gelmektedir. Köstebek pastayı buzdolabında yaklaşık 4 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Ekstra İpuçları

  • Kekin daha kabarık ve yumuşak olması için un ve kabartma tozunu mutlaka havadan eleyerek ekleyin.
  • Kremayı hazırlarken topaklanmaması için sürekli karıştırmaya özen gösterin.
  • Kekin ortasından çıkardığınız parçaları iyice ufalayarak kremanın üstüne serpiştirin, bu şekilde daha homojen bir görüntü elde edersiniz.
  • Pasta buzdolabında ne kadar fazla beklerse, lezzeti o kadar artar. Bu nedenle mümkünse bir gün önceden yapıp, servis etmeden önce buzdolabında dinlendirin.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tatlı Pastalar Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Pastalar Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karaorman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karaorman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Üstü Yazıları

Pasta Üstü Yazıları

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lezzetli Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Lezzetli Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halleyli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halleyli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Basit Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Basit Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Muzlu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Çilekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Çilekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay Pasta Tarifleri ve Malzemeleri