Kedi Dili PastaKedi dili pasta, yapımı oldukça pratik ve tadı oldukça lezzetli bir tatlıdır. Ani gelen misafirleriniz için zaman kazanmak adına bu pastayı tercih edebilirsiniz. Şimdi, kedi dili pastanın nasıl yapıldığını detaylı bir şekilde tarif edelim. Kedi Dili Pasta Malzemeleri
Çikolatalı Krema İçin
Islatmak İçin
Kedi Dili Pasta Nasıl Yapılır?Kedi dili bisküvilerin yarısını ayırın ve bir kenara alın. Diğer yarısını bir kaseye boşalttığınız bir su bardağı süt ile ıslatın. Dikdörtgen bir borcam içerisine ıslatılmış olan kedi dillerini yan yana dizin. İlk olarak sade kremayı hazırlayın. Bunun için, bir tencere içerisine sütü, unu, mısır nişastasını ve toz şekeri alıp çırpma teli ile güzelce karıştırın. Ardından tencereyi ocağa alıp sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra bir paket vanilya ve bir çorba kaşığı margarini ilave edip karıştırın. Hazır olan sade kremayı, biraz soğuduktan sonra, ıslattığınız kedi dillerinin üzerine dikkatlice dökün ve her tarafını eşit şekilde kaplayın. Daha sonra çikolatalı krema için başka bir tencere içerisine sütü, kakaoyu, toz şekeri ve unu ekleyerek çırpma teli ile biraz karıştırın. Ardından ocağa alarak sürekli karıştırarak pişirin. Tam kaynamaya başlarken bitter çikolatayı da ilave edip çikolata eriyene kadar karıştırın. Bir kenara ayırdığınız kedi dili bisküvilerini de sütle ıslatıp, sade kremanın üzerine dizin. Soğumuş olan çikolatalı kremayı kedi dili bisküvilerin üzerine dökün. Buzdolabında yaklaşık olarak 5-6 saat kadar beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! |
Bu kedi dili pastayı yaparken, sade kremayı hazırlarken unun topaklanmaması için ne yapmamı gerekiyor? Ayrıca, çikolatalı kremayı hazırlarken çikolatanın tam olarak eridiğinden nasıl emin olabilirim?
Cevap yazUnun Topaklanmaması: Robin, unun topaklanmaması için sütü azar azar ekleyerek ve sürekli karıştırarak eklemelisin. Ayrıca unu önceden elersen, topaklanma riskini azaltmış olursun. Bir diğer yöntem de unu biraz yağ ile kavurmak, bu şekilde un daha kolay karışacak ve topaklanma olmayacaktır.
Çikolatanın Erimesi: Çikolatalı kremayı hazırlarken, çikolatayı benmari usulü eritmen en iyisi olur. Bu yöntemle çikolatayı bir kabın içine koyup, bu kabı dağ kaynamakta olan su dolu bir tencerenin üzerine oturtarak eritebilirsin. Çikolatanın tamamen eridiğinden emin olmak için karıştırdığında hiçbir parça kalmadığını görmelisin. Ayrıca, çikolatanın parlaması ve pürüzsüz bir yapıya sahip olması tam olarak eridiğini gösterir.
Umarım bu ipuçları yardımcı olur, Robin! Kolay gelsin!