Çilekli Muzlu Pasta Çilekli muzlu pasta, büyük küçük herkesin hayır diyemeyeceği ve görüntüsüyle adeta bir şölen sunan bir tatlıdır. Masalarda hoş bir görüntü yaratan bu pasta, muz ve çilek ile zenginleştirilmiş olup, lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Çocuklarınızın, eşinizin veya sevdiklerinizin doğum günleri için ideal bir tarif olan çilekli muzlu pasta, hazırlanışı kolay ve keyifli bir pasta tarifidir. Şimdi, çilekli muzlu pastanın nasıl yapıldığını adım adım görelim. Gerekli Malzemeler Pandispanya İçin
Ara Kreması İçin
Üzeri İçin
Çilekli Muzlu Pasta Nasıl Yapılır? Pandispanyanın Hazırlanışı Çilekli muzlu pasta tarifi için öncelikle pandispanya hazırlanır. Derin bir karıştırma kabına toz şeker ve yumurtalar eklenip, tel çırpıcı ile homojen bir şekilde çırpılır. Kar haline gelen karışıma vanilya, kabartma tozu ve elenmiş un eklenir. Malzemeler tamamen kaynaşana ve pürüzsüz bir hamur elde edilene kadar çırpılır. Hazır hale gelen pandispanya hamuru yağlanmış kelepçeli bir kalıbın içine dökülür ve eşit şekilde yayılır. Fırın 170 derecede ısıtılarak pandispanya hamuru fırına verilir. Hamur kabarıp hafif kızardıktan sonra fırından alınır ve soğumaya bırakılır. Kremanın Hazırlanışı Un, toz şeker, süt ve mısır nişastası uygun bir tencereye alınır. Malzemeler öncelikle karıştırılarak birbirine yedirilir. Orta harlı ocakta sürekli karıştırılarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar pişirilir. Pişen krema göz göz olduktan sonra ocaktan alınır ve içine vanilya eklenir. Mikser yardımıyla 3-5 dakika çırpılır ve ılıması için bir kenarda bekletilir. Jelatinli Karışımın Hazırlanışı Derin bir kabın içine jelatin alınır ve yeterince ılık su eklenerek eritilir. Eriyen jelatine krem şanti ve süt ilave edilerek mikser ile çırpılır. Hazırlanan jelatinli karışım ılıyan kremanın içine eklenir ve mikser ile 2 dakika kadar çırpılır. Son olarak yeterince damla çikolata eklenir ve bir kaşık yardımıyla karıştırılır. Pandispanyanın Kesilmesi ve Kremanın Eklenmesi Soğuyan pandispanya keki kelepçeli kalıptan çıkarılarak, enlemesine olacak şekilde ip yardımıyla ikiye bölünür. Pandispanyanın alt katı tekrar kalıba yerleştirilir. 1 kase çilek büyüklüğüne göre ortadan ikiye kesilir ve muz orta kalınlıkta dilimlenir. Muz ve çilekler, kalıba yerleştirilen kekin kenarlarına dik olacak şekilde sıra ile dizilir. Kekin orta kısmına krema dökülür ve bir spatula yardımıyla yayılır. Pandispanya hamurunun diğer parçası kremanın üzerine kapatılır. Bu şekilde birkaç saat buzdolabında bekletilir. Üst Kremanın Hazırlanışı ve Pastanın Süslenmesi Üst kreması için ufak bir karıştırma kabına krem şanti ve süt eklenip koyulaşana kadar mikser ile çırpılır. Krem şanti 5-10 dakika dinlendirilir. Buzdolabında bekletilen pasta kelepçeli kalıptan düz ve büyük bir servis tabağına çıkarılır. Dinlendirilen krem şanti pastanın üzerine eşit şekilde yayılır. Pastanın üzeri tekrar muz ve çilek dilimleri ile süslenir. Pasta, zaman varsa bir süre daha buzdolabında dinlendirilir. Servis anında üçgen dilimlenerek sunulur. Afiyet Olsun! |