Çilekli Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Çilekli Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Muzlu Pasta

Çilekli muzlu pasta, büyük küçük herkesin hayır diyemeyeceği ve görüntüsüyle adeta bir şölen sunan bir tatlıdır. Masalarda hoş bir görüntü yaratan bu pasta, muz ve çilek ile zenginleştirilmiş olup, lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Çocuklarınızın, eşinizin veya sevdiklerinizin doğum günleri için ideal bir tarif olan çilekli muzlu pasta, hazırlanışı kolay ve keyifli bir pasta tarifidir. Şimdi, çilekli muzlu pastanın nasıl yapıldığını adım adım görelim.

Gerekli Malzemeler

Pandispanya İçin

  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 kahve fincanı toz şeker
  • 3 kahve fincanı un

Ara Kreması İçin

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • Yarım çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
  • Damla çikolata
  • 1 çorba kaşığı jelatin
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti

Üzeri İçin

  • 1 paket krem şanti
  • 1,5 kahve fincanı süt
  • 1 kase çilek
  • 2 adet muz

Çilekli Muzlu Pasta Nasıl Yapılır?

Pandispanyanın Hazırlanışı

Çilekli muzlu pasta tarifi için öncelikle pandispanya hazırlanır. Derin bir karıştırma kabına toz şeker ve yumurtalar eklenip, tel çırpıcı ile homojen bir şekilde çırpılır. Kar haline gelen karışıma vanilya, kabartma tozu ve elenmiş un eklenir. Malzemeler tamamen kaynaşana ve pürüzsüz bir hamur elde edilene kadar çırpılır. Hazır hale gelen pandispanya hamuru yağlanmış kelepçeli bir kalıbın içine dökülür ve eşit şekilde yayılır. Fırın 170 derecede ısıtılarak pandispanya hamuru fırına verilir. Hamur kabarıp hafif kızardıktan sonra fırından alınır ve soğumaya bırakılır.

Kremanın Hazırlanışı

Un, toz şeker, süt ve mısır nişastası uygun bir tencereye alınır. Malzemeler öncelikle karıştırılarak birbirine yedirilir. Orta harlı ocakta sürekli karıştırılarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar pişirilir. Pişen krema göz göz olduktan sonra ocaktan alınır ve içine vanilya eklenir. Mikser yardımıyla 3-5 dakika çırpılır ve ılıması için bir kenarda bekletilir.

Jelatinli Karışımın Hazırlanışı

Derin bir kabın içine jelatin alınır ve yeterince ılık su eklenerek eritilir. Eriyen jelatine krem şanti ve süt ilave edilerek mikser ile çırpılır. Hazırlanan jelatinli karışım ılıyan kremanın içine eklenir ve mikser ile 2 dakika kadar çırpılır. Son olarak yeterince damla çikolata eklenir ve bir kaşık yardımıyla karıştırılır.

Pandispanyanın Kesilmesi ve Kremanın Eklenmesi

Soğuyan pandispanya keki kelepçeli kalıptan çıkarılarak, enlemesine olacak şekilde ip yardımıyla ikiye bölünür. Pandispanyanın alt katı tekrar kalıba yerleştirilir. 1 kase çilek büyüklüğüne göre ortadan ikiye kesilir ve muz orta kalınlıkta dilimlenir. Muz ve çilekler, kalıba yerleştirilen kekin kenarlarına dik olacak şekilde sıra ile dizilir. Kekin orta kısmına krema dökülür ve bir spatula yardımıyla yayılır. Pandispanya hamurunun diğer parçası kremanın üzerine kapatılır. Bu şekilde birkaç saat buzdolabında bekletilir.

Üst Kremanın Hazırlanışı ve Pastanın Süslenmesi

Üst kreması için ufak bir karıştırma kabına krem şanti ve süt eklenip koyulaşana kadar mikser ile çırpılır. Krem şanti 5-10 dakika dinlendirilir. Buzdolabında bekletilen pasta kelepçeli kalıptan düz ve büyük bir servis tabağına çıkarılır. Dinlendirilen krem şanti pastanın üzerine eşit şekilde yayılır. Pastanın üzeri tekrar muz ve çilek dilimleri ile süslenir. Pasta, zaman varsa bir süre daha buzdolabında dinlendirilir. Servis anında üçgen dilimlenerek sunulur.

Afiyet Olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bisküvili Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pasta Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Pasta Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Çilekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Çilekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çocuk Pastaları Tarifi ve Malzemeleri

Çocuk Pastaları Tarifi ve Malzemeleri

Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damla Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damla Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Pastalar Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Pastalar Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Pratik Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Kek Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Kek Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Ağlayan Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ağlayan Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri