Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Pasta

Rulo pasta, çeşitli tat ve görselleriyle dikkat çeken bir yaş pasta türüdür. Meyveli, çikolatalı, karamelli gibi birçok çeşidi bulunur. Özellikle bayanların günlerinde ve beş çaylarında sıkça tercih edilen bir lezzettir. Yapımı zor gibi görünse de, aslında oldukça kolaydır. Ancak, dinlenmesi gerektiği için aniden gelen misafirlere hemen ikram edilebilecek bir pasta değildir. Rulo pasta, kolay yapımı ve etkileyici görselliği ile öne çıkar. Ancak, malzeme miktarının fazlalığı nedeniyle maliyet açısından biraz bütçeyi zorlayabilir. Bu nedenle genellikle özel günlerde tercih edilir. Özel günlerde genellikle muzlu ve çilekli çeşitleri tercih edilir. Çikolata sosu ile süslendiğinde, bu pasta masaların vazgeçilmezi haline gelir.

Rulo Pasta Malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • Bir miktar ıspanak
  • 4 kaşık un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Rulo Pasta Üzeri İçin

  • 1 paket krem şanti
  • 1 bardak süt
  • 2 kaşık Hindistan cevizi

Rulo Pasta Nasıl Yapılır?

Kekimizi yapmaya başlamadan önce ıspanaklarımızı doğruyoruz. Derin bir tencereye bir bardak kadar su koyup ıspanaklarımızı kaynatıyoruz. Ispanaklarımız kaynadıktan sonra süzgeçten geçiriyoruz ve suyunu sıkıyoruz. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Yumurta ve şekerimiz köpürdükten sonra üzerine suyunu sıktığımız ıspanaklarımızı ekliyoruz. Biraz daha çırpıyoruz. Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kıvama gelinceye kadar karıştırıyoruz. Daha önceden fırın tepsisine yağlı kâğıt seriyoruz ve üzerine yine yağlıyoruz. Fırın tepsisine kek hamurumuzu döküyoruz. Önceden 170 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 8-10 dakika pişiriyoruz.

Kekimiz piştikten sonra fırından çıkarıyoruz. Yağlı kâğıtla birlikte fırın tepsisindeyken sarmaya başlıyoruz. Sararak rulo haline getiriyoruz. Rulo haline getirdiğimiz kekimizin üzerine nemli bir bez kapatıp bir süre bekliyoruz. Bu işlemi yapmamızdaki amaç, kek hamurumuzun kâğıttan hiç bozulmadan çıkmasını sağlamaktır. Bir süre dinlendirdiğimiz kekimizin önce üzerinden nemli bezi alıyoruz. Sonra yağlı kâğıdımızı yavaş yavaş çıkarmaya başlıyoruz. Kek hamurumuz yumuşacık olduğu için hemen kâğıttan ayrılacaktır.

Kekimizi yağlı kâğıttan çıkardıktan sonra derin bir kap alıyoruz ve krem şantiyi hazırlamaya başlıyoruz. Derin bir kaba sütümüzü ve krem şantimizi koyup çırpmaya başlıyoruz. Üzerine Hindistan cevizimizi de atıp bir süre daha çırpıyoruz. Yağlı kâğıttan ayırdığımız kekimizin üzerine krem şantimizi sürüyoruz. Krem şantimizi sürdükten sonra içine gelecek kısmına muz diziyoruz. Muzu dizdikten sonra sarmaya başlıyoruz. Sardığımız kekimizin üzerine beş altı kaşık süt döküp ıslatıyoruz. Rulo pastamızın üzerine krema sürmeyeceğimiz için kuru olmasın diye süt ile ıslatıyoruz. Rulo pastamız hazır. Süsleme kısmında arzuya göre malzeme kullanabilirsiniz. Süsleme ardından servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Pastaları Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Pastaları Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Börek Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri