Sütsüz Yumurtasız Mozaik Pasta Tarifi ve MalzemeleriMozaik pasta, Türkiye'de özellikle çocuk partileri ve özel günlerde tercih edilen, kolay hazırlanabilen ve lezzetli bir tatlıdır. Geleneksel mozaik pasta tariflerinde genellikle süt ve yumurta kullanılsa da, bu makalede sütsüz ve yumurtasız bir mozaik pasta tarifi sunulacaktır. Bu tarif, vegan veya süt ve yumurta alerjisi olan bireyler için harika bir alternatiftir. Malzemeler
Tarifin Hazırlanışı1. Öncelikle, bir karıştırma kabında sıcak su ile toz şekeri karıştırarak eritin. Bu karışıma sıvı yağı ve kakao ekleyin. Homojen bir karışım elde edene kadar iyice çırpın. 2. Vanilini ekleyip karıştırmaya devam edin. 3. Petibör bisküvileri küçük parçalara kırarak hazırladığınız kakaolu karışıma ekleyin. Karışımın her tarafına bisküvilerin bulandığından emin olun. 4. Dilerseniz bu aşamada kuru meyve veya fındık içini de ekleyebilirsiniz. 5. Hazırladığınız karışımı, streç film serdiğiniz bir kalıba dökün ve üzerini düzeltin. 6. Pasta, buzdolabında en az 4-5 saat, tercihen bir gece bekletilmelidir. Bu süre sonunda pastayı dilimleyerek servis edebilirsiniz. Servis ÖnerileriSütsüz yumurtasız mozaik pasta, üzerine hindistan cevizi, kakao veya çikolata rendesi serpilerek servis edilebilir. Ayrıca, yanında bitki çayları veya kahve ile sunulduğunda lezzeti daha da artacaktır. Besin DeğerleriAşağıda, 100 gram sütsüz yumurtasız mozaik pasta için tahmini besin değerleri verilmiştir:
Ekstra Bilgiler |